HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, hazırladığı önergede kadınlara yönelik bu ayrımcı politikaların, cinsiyet eşitsizliğini daha da derinleştirdiğini, taciz, tecavüz ve kadın cinayetleri olarak yeniden kendini ürettiğini ifade ederek Milli Eğitim Bakanının yanıtlaması istemiyle bir yazılı soru önergesi hazırladı.

Kadınları ötekileştiren, aşağılayan, ayrımcılığı artıran bu anketin bir an önce geri çekilmesi gerektiğini belirten Doğan, kadınlara yönelik bu ayrımcı politikaların taciz, tecavüz ve kadın cinayeti olarak toplumda yaşandığına dikkat çekti.

Doğan'ın Milli Eğitim Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi şu şekilde;

Yapılmak istenen anket çalışmasının başlığı bile erkek yöneticilerin çok yeterli olduğunu, kadın yöneticilerin ise yeterliliklerinin ölçülmesi gerektiğini ifade etmekte olup, kadınları ötekileştiren, aşağılan, ayrımcılığı artıran bu anketle geri çekilmesiyle ilgili bir girişiminiz olacak mı?

Cinsiyet ayrımcılığına neden olan ve bu anketi, okullara gönderen Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında bir soruşturma başlatacak mısınız?

Anayasanın kadın erkek eşitlik ilkesine de aykırı olan bu anket çalışması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu Anket çalışmasının, ülkemizdeki cinsiyet eşitsizliğini daha da derinleştirdiğini ve kadınlar aleyhine olumsuz bir tavır oluşmasına neden olacağını düşünüyor musunuz?

Ülkemiz iş hayatında özellikle yönetici konumdaki kadın sayısı, erkeklere oranla oldukça düşük olması bu düşüncenin bir örneği değil midir?

Editör: Haber Merkezi