Cengiz Aldemir/ANKARA - ABD'deki başkanlık seçimlerinde Donald Trump'a rakip olan Joe Biden’ın New York Times’a Ocak ayında verdiği röportajda Cumhurbaşkanı Erdoğan için “Onu darbeyle değil seçimle devireceğim” sözlerini de içeren konuşmasına bir tepki de İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray’dan geldi.

DIŞ ALEMDEN MEDET UMAN AKP

Konuyu İz gazeteye değerlendiren Çıray, iktidarın yabancı ülkelerden medet umar hale geldiğini vurguladı. Trump’ın terbiye sınırlarını aşan mektubunu, Rusların İdlib'de 33 Türk askerini şehit ettikten sonra, Putin’in Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Türk heyetini kapıda beklettiğini hatırlattı. İktidarın daha önce Turump, Putin, Merkel ve Papa’nın baskılarıyla Türk yargısına karıştığının altını çizen İYİ Partili Çıray, “Olabilecek küstahlıkların önünü açan aciz AKP iktidarı, ülkemizi sürüklediği ekonomik felaketin bir nebze olsun üstünü örtmek için ABD’nin seçim kampanyası bağlamında Joe Biden’in aylar öncesinde ettiği hadsiz ve sakil sözlerini bugün pişirip piyasaya sürmüştür. Bu çaresizliğinin ve dış alemden medet ummasının bir ifadesidir” şeklinde yorumladı.

BİDEN BU CESARETİ NEREDEN ALIYOR?

Türkiye’nin itibarını gözetmeyen iktidarın yaptığı yanlışlara karşı ülkenin itibarını düşünen muhalefet partilerinin tepki gösterdiğini vurgulayan Çıray, Joe Biden’ın 8 ay önce saçmaladığı açıklamasına yine en sert tepkiyi millet ittifakı göstermiştir. Biden’in zırva açıklamaları belli ki muhalefete değil, iktidara yaradığı ortadadır. Benim merak ettiğim şey şu; iktidar bu hadsiz konuşmayı gündeme getirmek için aralıktan bu yana neyi, neden bu kadar bekledi? Biden bu cesareti nerden aldı?” diye sordu.

MUHALEFETİN HİÇBİR DIŞ GÜCE İHTİYACI YOK

Türk devletinin iradesinin her şeyin üstünde olduğunun altını çizen Çıray, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini hatırlatarak, “ Bağımsızlık ve özgürlük için Kurtuluş Savaşı yapmış bir milletin çocukları olarak, demokrasimize yapılacak olan her türlü dış ve iç müdahaleler önünde göğsümüzü siper ederiz. Türkiye ve Türk milletin iradesi her türlü dış müdahale ve iradeden büyüktür, üstündür. Türkiye’de iktidar yolunda yürüyen başta partimiz olmak üzere, meşru ve demokratik muhalefetin milletin iradesini galip kılmak için hiçbir dış güce ihtiyacı yoktur” sözleriyle tepki gösterdi.

Editör: Haber Merkezi