Cengiz Aldemir/ANKARA - Meclis Genel Kurulu'nda konuşan Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, eski Meclis Başkanı AKP'li İsmail Kahraman'ın "Dindar anayasa yapalım, ilk dört madde değişebilir” sözlerine tepki gösterdi.

Konuşmasına "Dinle küçük adam" sözleri ile başlayan Çelebi, laikliğin dinsizlik olmadığını, dini siyasete alet edenlerin FETÖ'den ders almadığını  vurgulayarak, "Laiklik dinsizlik değildir; laikliği tartışmaya açanlar yüce İslam dinini kirli siyasi emellerine alet etmeyi alışkanlık edinenlerdir,

FETÖ gerçeğinden ders çıkarmayanlardır. Memleket Partisi camiye siyaset sokulmasına da cemevinde siyaset yapılmasına da karşıdır. Ellerinizi kutsal mekânlarımızdan çekin, milleti birbirine düşürmeyin" sözleriyle tepki gösterdi.

İLK 4 MADDE TARTIŞILAMAZ

Anayasaya'nın ilk 4 maddesinin tartışılmayacağını ve kırmızı çizgileri olduğunu belirten Çelebi, tepkisini şöyle sürdürdü: "Memleket Partisi olarak Anayasa ilk 4 madde kırmızı çizgimiz, tüzüğümüze de yazdık. Biz kitapçık bastırıp "Atatürk" ve "Türk milleti" ibarelerini Anayasa'dan çıkarmayı teklif edenlerden olmayacağız. Ortalıkta "İlk 4 maddeyi tartışmayız." deyip arkada gizli toplantılarda pazarlık konusu yapanlardan olmayacağız. Atatürk'ün ulus, üniter, laik devlet inşasından, kurucu değerlerden taviz vermeyeceğiz. Ana vatan, yavru vatan, mavi vatan, gök vatan bir bütündür."

Editör: Haber Merkezi