Cihan Başakçıoğlu - 40 yıl önce feshedilen TKKKÖ üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanan Devrimci Parti yöneticileri Roni Gören ve Mert Pekgöz hakkında hazırlanan iddianamede "FETÖ darbesine destek vermek"ten ağırlaştırılmış müebbet istendi.

İzmir'de 18 Ağustos günü Birleşik Devrimci Parti İl Örgütü'ne yönelik operasyonda gözaltına alınıp tutuklanan parti il yöneticileri Roni Gören ve Mert Pekgöz'e yönelik hazırlanan iddianame İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, Pekgöz ve Gören hakkında tutuklanmalarına sebep olan "örgüt üyeliği"ne, "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma, mala zarar verme, korku yaratabilecek tarzda silahla ateş etme ve tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma" suçlamaları da eklendi. 

40 YIL ÖNCE FES EDİLDİ ANCAK...

Suçlamalara konu olan söz konusu örgüt ise yaklaşık 40 yıl önce feshedilen TKKKÖ iken, Birleşik Devrimci Parti'nin de fes edilen bu örgütün "siyasi kanadı" olduğu iddia edildi.

BAHSİ GEÇMEYEN EYLEM GÖZALTINDAYKEN DOSYAYA EKLENDİ

İddianamede, Gören ve Pekgöz'ün 17 Temmuz'da Karşıyaka'da bulunan İslami bir derneğe el yapımı patlayıcı attığı, 14 Ağustos günü ise Buca'da bir deneği kundakladığı belirtildi. Savcılığın delil olarak sunduğu görüntüler ise çok bulanık ve kişiler ayırt edilemiyor. Bulanık görüntü dışında 2 olay hakkında herhangi bir delil bulunmazken,  14 Ağustos'ta Buca'da yapılan eylem ise Gören ve Pekgöz'ün gözaltında olduğu sırada dosyalarına dâhil edildi. Pekgöz ve Gören gözaltında alındıkları sırada bahsi dahi geçmeyen bu eylemi, "Demokrasi Nöbetleri"nin tutulduğu günlerde gerçekleşen Birleşik Özgürlük Güçleri (BÖG) Twitter hesabından üstlenmişti.

SAVCININ İHTİMALLERİ!

Pekgöz ve Gören'in katıldığı demokratik eylemler ve basın açıklamaları nedeniyle haklarında açılan davalar ise kanıt gösterilerek, "sansasyonel eylem" hazırlığında olabilecekleri iddia edildi. Tamamen "ihtimaller" üzerinden kurgulanan iddianamede, "Şüpheliler hakkında halen devam eden kamu davaları da göz önünde bulundurulduğunda daha önceleri SDP, DEV-LİS gibi yapılanmalar içerisinde birlikte faaliyet gösteren şahıslar gibi illegal yollardan silahlı mücadele yapmak üzere terör örgütlerine katılabilecekleri, TKKÖ-BÖG-DKP terör örgütü gibi silahlı mücadeleyi benimseyerek sansasyonel eylem hazırlığı içerisinde olabilecekleri anlaşılmıştır" denildi.

'FETÖ'YE DESTEK'

"FETÖ/PDY tarafından yapılan bu girişim sonrası farklı siyasi görüşe farklı etnik kökenlere sahip vatandaşlarımız tarafından demokrasi nöbeti adı altında başlatılan etkinliklere ve etkinliklere katılan vatandaşlarımıza atıfta bulunulması göz önünde bulundurulduğunda Röni Gören ve Mert Pekgöz isimli şüphelilerin yaptıkları eylem ile terör örgütlerini kullanan FETÖ/PDY terör örgütünün yapmak isteği darbe girişimine destek verdikleri değerlendirilmektedir" denilen iddianamede, Pekgöz ve Gören'e "darbe girişimine destek vermek"ten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

DİHA

 

Editör: Haber Merkezi