ŞERMİN ÇOLAK/ İZ GAZETE -  İzmir’in yerel meseleleri hakkında kamuoyu ile görüş alışverişinde bulunmak üzere İzmir’de olduğunu belirtip sözlerine başlayan Dervişoğlu, bu kapsamda depremzedelerle bir araya geldiğini kaydetti. Dervişoğlu, “Depremzedelerle birebir görüştüm. Sorunların ortak akılla aşılması için TBMM’de komisyon kuruldu ve çalışmalarını sürdürüyor. Ben de problemlerini birebir Meclis’e taşıyacağım” dedi.

‘KİMSE İSTEMEZÜKÇÜ DEĞİL’

Gaziemir’deki kurşun fabrikasının çevre meselesi olduğunu ve sağlığı tehdit ettiğini söyleyen Dervişoğlu, “Gaziemir ile ilgili araştırmalarım var, bu yeni bir mesele değil. Takip ediyorum, resmi kurumlardan da bakacağım. Bu konuda sorumluların kimler olduğunu, ihmalin neler olduğunu yakında İzmir halkıyla paylaşacağız. Çeşme’de turizm planı ile ilgili yetkililerle görüştüm. O alanda da İYİ Parti olarak verilmesi gereken katkıyı vereceğiz. İzmir’de kimse istemezükçü tavrında değil, ortak akılla çözme kararlılığı var. Merkezi yönetimle, yerel yönetimin ortak akıl oluşturduğu projelere İzmir halkı destek verecektir” şeklinde konuştu.

“Türkiye elim kazaların ülkesi haline geldi, ekonomide, demokraside elim hatalara sahne oluyoruz” diyen Dervişoğlu, “Artık şaşıracağımız çok az şey kaldı. Ülkede anormal normal kabul ediliyor. Çok partili hayatı yere göğe sığdıramayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin çok partili demokrasiyi taşıyamayacağını söyledi. İletişim Başkanı sus pus. Tek parti, tek adam, ‘ben dedim oldu’ anlayışları bu arkadaşların fıtratında var. İletişim Başkanlığı çoğu zaman boş boş konuşuyor ama boş yere sustuklarını hiç görmedik” ifadeleri ile sert eleştirilerde bulundu.

‘ENSTRÜMAN SATTIRACAK ÜLKE DEĞİLİZ’

Pandeminin en çok vurduğu kesimlerden birinin de sanatçılar olduğunu söyleyen Dervişoğlu, “Önemli ve büyük bir sektör ağır ve büyük bir problemle karşı karşıyadır. Türkiye sanatçısına enstrümanını sattıracak bir ülke değildir, olmamalıdır. Sanatçılarını intihara sürükleyecek bir ülke değildir, olmamalıdır. Bu gerçeği bilen, Genel Başkanımız Akşener hem müzisyenlerin çaresizliğine hem de millet kürsüsünü kıymetli bir sanatçımıza bıraktı. Sorunları çözecek adım değil ama Kültür Bakanlığı’nı harekete geçirmiş oldu” ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu, cumhurbaşkanının her konuştuğunda doların 25 kuruş arttığını ve bu durumun dış borçları arttırdığını söyledi ve Erdoğan’ı boş konuşmamaya, ekonomik dengeleri korumaya davet etti. AKP için ‘Abbas yolcu’ ifadelerini kullanan Dervişoğlu, “Türkiye’nin çözülemeyecek sorunu yoktur, 5’li çeteyi değil, milleti önceleyen bir iktidar bütün sorunların üstesinden gelir, o gün de her geçen gün yaklaşmaktadır” dedi.

‘ATA’YA DİL UZATANDAN ADAM OLMAZ’

Ayasofya’da yaptığı mevlüt konuşmasında, Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden İmam Mustafa Demirkan’a göndermede bulunan Dervişoğlu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatan mensuplar bilmelidir ki milletin artık sabrı tükenmiştir. İzmir’den sesleniyorum. Gazi Mustafa Kemal’e hakaret edenden din adamı olmayacağı gibi adam da olmaz” çıkışında bulundu.

‘NEDEN SAVCIYA GİTMEDİ?’

Toplantının sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Dervişoğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Dervişoğlu’nun kendisine suikast planı düzenlediği yönündeki iddialarına ilişkin soruya, “Ben tarihle sadece sözleşen değil yüzleşenlerdenim. MHP’de de İYİ Parti’de de görev yaparken Milli İstihbarata teşkilatı ile en küçük bağım olmamıştır. İstihbaratım da söz konusu değildir. Milli İstihbaratta şerefli bir kuruluştur. Şerefli insanlar vardır. O şerefe ben nail olamadım. Keşke sizin yerinize Doğu Bey gelmiş olsa, bana suikast belgesi gelmiş olsa ve ‘Dervişoğlu size suikast yapacak’ dense ben doğru savcılığa giderdim, arşivime mi kaldırırdım? Doğu Perinçek çok mu masum? Savcılığa gitmiyor, Ergenekon operasyonu sırasında da bu belge Perinçek’e soruluyor. Doğu Bey’e suikast yapmayan kimse kalmamış. Mübarek kendisi ya paranoyak ya da suikast paratoneridir. Makul bir cevap bulamayınca fabrikatörlük yapıyor. Ben çok rahatım. Sahte evrakla kamuoyunu yönlendiren bir adamın doğrularına nasıl güvenilir? Defalarca televizyona çıktık beraber, bu soruları bana o zaman sorardı” diye cevap verdi.

‘GÖZDEN GEÇİRİN’

Torbalı Belediye Başkanlığı seçiminde AKP’nin aday çıkarması hakkında konuşan Dervişoğlu, “Ortada bir görevden alma yok, kayyum yok, ortada vefat var. Tıpkı rahmetli İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Priştina’nın vefatı gibi. İzmir’de o zaman belediye başkanı adayı çıkarmadılar. Aradan yıllar geçti, şimdi vefat eden belediye başkanı yerine aday çıkarmadan önce ben bu örneği verdim. ‘2014’te yaptığınızı yapın’ dedim. Bu İzmir’in demokrasi kültürü ile bağdaşan bir durum değildir. Kendi düşüncelerini gözden geçirmeye davet ediyorum” şeklinde konuştu.

Olası bir erken seçim durumunda İYİ Parti'nin hedeflerinin sorulması üzerine konuşan Dervişoğlu, "İzmir'deki hedeflerimizi söylemek için henüz çok erken. Belediye seçimlerine henüz daha çok fazla bir süre var. İYİ partinin hedefi TBMM'de iktidar sıralarında oturmaktır. Bunun için İzmir'in de büyük bir destek vereceğini düşünüyoruz. İYİ Parti alın terinin partisidir. Beni meclise gönderen arkadaşlarımız ter dökerek gönderiyor. Bunun için emeği geçen herkese saygı gösterilmesini istiyorum" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi