Cengiz Aldemir/ ANKARA- Meclis Genel Kurulu'nda konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, AKP'nin 19 yıllık yönetim yılını kutlayarak, eleştirilere katlanması temennisinde bulundu. Dervişoğlu, AKP'ye 19 yıllık iktidarını tamamlatan milletin,  20 ve 21'nci yılını tamamlatmasının zor olduğunu söyledi.  

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'Nİ TEKRAR GETİRECEĞİZ

Türkiye'de kadın olmanın zor olduğu günlerden geçildiğini, her gün başka bir kadın hayatını kaybettiğini belirten Dervişoğlu, geçen hafta cinayete kurban giden 23 yaşındaki Şebnem Şirin'i  katledilmesine tepki gösterdi. İktidarın İstanbul Sözleşmesi'ni kaldırarak bazı olumsuzlukların önünü açtığını, iktidara geldiklerinde tekrar uygulamaya sokacaklarını vurgulayan Dervişoğlu,  "Kadın ayrılmak istediğinde saldırıya uğruyor, kadın "Hayır." dediğinde cinayete kurban gidiyor çünkü bugün, Türkiye'de, kadın "Hayır." dediğinde onun iradesini koruyacak bir hukuk maalesef yok, ona destek olacak bir kurum da yok; kadın tek başına bırakılıyor. Üstelik, gördüğü şiddetin, hatta cinayetin suçlusu bile kadın gösteriliyor. İşte bu yüzden, biz, İstanbul Sözleşmesi üzerinde hassasiyetle duruyoruz ve bir kere daha tekrarlıyorum ki İstanbul Sözleşmesi yaşatır. Çünkü İstanbul Sözleşmesi kadın cinayetlerini önleyici bir sözleşmedir. Şiddet tehdidi altındaki kadınlara koruma kalkanı oluşturan bir sözleşme olarak kendini hissettirmiştir" dedi.

LİSELİLER BİLE YURTDIŞI ARAYIŞI İÇİNDE

Henüz lisedeyken işsizlik kaygısı ve geçim derdi yaşayan gençlerin, ülkede gelecek göremedikleri için çareyi yurt dışına gitmekte bulduğunu kaydeden Dervişoğlu, "Yurt dışı eğitim fuarları bu yıl hiç olmadığı kadar liselinin ilgisini çekmiş ve yoğun talebiyle karşılaşmış. Aslında kurdukları yurt dışı hayali değil, mezun olunca ülkelerinde iş bulamama ve geçim sıkıntısı çekme korkusudur" şeklinde değerlendirdi.

4 GENÇTEN 1'İ İŞSİZ

TÜİK'in açıkladığı genç işsizlik oranının bile yüzde 23,1 yükseldiğini, her 4 gençten 1'inin işsiz olduğunu, Türkiye'nin genç işsizlikte OECD ülkeleri içinde ilk sırada yer aldığı bilgisini paylaşan Dervişoğlu eleştirilerini şöyle sürdürdü

"Gençlerimizin iş bulamaması ve gelecek kaygısı Türkiye'nin gerçek ve öncül sorunudur. Vatandaşlarımız asgari ya da daha düşük ücretlerle geçim mücadelesi vermekte. İşsizlik ve bilhassa genç işsizlik de çığ gibi büyümektedir. Bu durum, gençlerin ülkeden ayrılmasına yani beyin göçüne sebep olmaktadır. Ülkenin yarınları olan gençlerimizin gelecek umutları sönmüş durumdadır. Tüm bunlara karşı iktidarın ekonomi politikaları da iflas etmiş, artık çare üretemez duruma gelmiştir. Buradan gençlerimize sesleniyorum: Asla umutsuzluğa kapılmayın; az kaldı, İYİ Parti iktidarında tükenen umutlar tekraren yeşerecektir."


 

Editör: Haber Merkezi