BÜŞRA MURATDAĞI/ İZ GAZETE- İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, beraberindeki partililerle Kemeraltı Çarşısı’nda esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Ziyaretleri sırasında esnafın sorunlarını da dinleyen Dervişoğlu, gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Halkın problemlerini yerinde tespit etmenin önemli olduğunu altını çizen İyi Partili Dervişoğlu, “Siyasetçiyi bu zamana kadar sahada görmeyen vatandaşımız siyasetçiyi görmek, sorunlarını onlarla paylaşmak istiyor. Bizim bu ziyaretlerimiz, anlatmaktan ziyade anlamaya yöneliktir. Problemi yerinde tespit etmek çözüm önerilerini de ortak akılla belirlemek üzere Anadolu’ya atılıyoruz” dedi.

'O TARTIŞMALARIN DIŞINDAYIZ'

Dervişoğlu, AKP ve MHP’nin  Meclis’e sunduğu Seçim Yasası değişikliğine ilişkin, “Varsayımlar üzerinden tartışma yapmanın birilerinin değirmenine su taşıyacağı düşüncesinden hareketle ve o emele hizmet etmemek açısından yerinde görmüyorum. O tartışmaların dışındayız. Dolayısıyla her şeyi yerinde ve zamanında yapmak lazım. İYİ Parti olarak karşı duruşlarımızı anlatacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Ziyareti sırasında işsiz bir genç ile de görüşen Dervişoğlu, ”Hükümetin iş imkânları yaratabilecek bir programı olması lazım. Hükümetin önünde öyle bir program olmadığı için işsizlik durumu ile karşı karşıyayız. Bu ülkenin imkânları ve potansiyeli sizin gibi gençlere iş imkânı yaratmaya elverişlidir ”dedi.

ESNAF DERT YANDI

Esnaf ise Dervişoğlu'na, "Pandemide 19 ay iş yapamadık. Bir de zamlar geldi. Faturalardan dolayı klima çalıştıramıyoruz. En son gelen fatura 7 bin TL. İndirim beklerken daha da zam yapıldı. Esnaf pamukla su içiyor. Artık yeter" ifadeleriyle dert yandı. 

Editör: Haber Merkezi