Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran'ın seçim çalışmalarına destek olmak için Çeşme'ye gelen ve Musalla Mahallesi'ndeki seçim çalışmasına katılan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, mahallede toplanan çok sayıdaki vatandaşa hitaben bir konuşma yaptı. 

"İYİ BİLSİNLER Kİ ÇEŞME DE İZMİR DE CUMHURİYETİN KALESİDİR"

Konuşmasında, günlerdir, dolaştığı ilçelerde bakanlarla karşı karşıya geldiğini belirten Beko, "Bugüne kadar farklı ilçelerde, 7'ye yakın bakanla karşılaştık. Biliyorsunuz, geçenlerde de 2 Genel Başkan İzmir'e geldi. Çeşme'yi ve İzmir'i alacaklarını ifade ettiler. Ben de Çeşme'den sesleniyorum; 6-7 bakan değil, tamamınız gelseniz, Devlet Bahçeli, vekillerin tamamını getirse, Recep Tayyip Erdoğan Çeşme'ye gelse, ne Çeşme'yi,  ne de İzmir'i teslim alamaz. Onların unuttukları bir şey var; şunu iyi bilsinler ki, Çeşme ve İzmir, memleketseverlerin, Cumhuriyetçiler'in, Mustafa Kemal'in yıkılmaz kalesidir" diye konuştu. 

"SARAYDA YAŞAYANLARIN KÜRKLÜ MANTOYA İHTİYACI VAR"

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Beko, "Biliyorsunuz, Tunç Soyer'in bir rakibi var; Denizlili Zeybek. Zeybek, Denizli'de horozu kaybetmiş, İzmir'in sokaklarında dolaşıyor. Geçen akşam bir haber kanalında yapmış olduğu konuşmayı dinledim. Diyor ki; 'İzmir'in sokaklarını karış karış dolaştım. İzmir'in ihtiyacı olan 7 marinayı yapmam gerekir' dedi. Marinalarda neler var? Marinalarda yatlar var. Bunlar lükse düşkünler. Biliyorsunuz, pırlanta yüzük takanlardan ÖTV alınmıyor. Geçen hafta da damat bey dedi ki; 'Bundan sonra kürkten de ÖTV almayacağız.' Benim anladığım kadarıyla, sarayda yaşayanların kürklü mantoya ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

"31 MART'TA SANDIĞA GİTTİĞİNİZDE KARARI  SİZ VERECEKSİNİZ"

Konuşmasında, asgari ücretten kesilen vergiyi de dile getiren Beko, "Asgari ücretle çalışan milyonlarca işçi kardeşim, zor koşullarda, onurlu bir şekilde, insan olmaktan kaynaklanan temel ihtiyaçlarını giderebilmek için mücadele ederken, bu güzelim insanlardan bir yılda 30 milyar vergi aldılar. İşverenlere de, 176 milyar vergi muafiyeti uyguladılar. Şimdi başımızı yastığa koyup, AKP'nin kimden yana olduğunun kararını siz verin. 31 Mart'ta, sandığa gittiğinizde, kararı siz vereceksiniz" diye kaydetti.

"MUSTAFA KEMAL'İN PARTİSİNDE TERÖRİST OLMAZ"

CHP'nin teröristlerle işbirliği yaptığı iddialarına tepki gösteren Beko, "İki günden bu yana basın bizim peşimizi bırakmıyor. Sürekli sorular soruyorlar. Bugün buradan yanıt veriyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir'e geldiğinde, mitingde talihsiz bir konuşma yaptı. Biz, CHP'liyiz. Biz, Mustafa Kemal'in kurucu Genel Başkanı olduğu partinin üyeleriyiz. Bu partide Genel Başkanlık yapmış Bülent Ecevit'in partisinde, anarşistler olmaz. Bu partide Genel Başkanlık yapmış, Kardak Adası'na adını yazdırmış Deniz Baykal'ın partisinde teröristler olmaz. Ulusal Kurtuluş Savaşımız'ın mihenk taşlarından, bizim partimizin Genel Başkanlığı'nı yapmış  İsmet İnönü'nün partisinde, anarşistler, teröristler olmaz. CHP, Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda yaratılan bir partidir. CHP, Cumhuriyetimiz'i kuran partidir. Bu partinin kurucu Genel Başkanı Mustafa Kemal'dir. Mustafa Kemal'in partisinde anarşistler, teröristler olmaz" diye konuştu. 

"BEKA SORUNU OLAN ÜLKEDE SİLAH FABRİKASI SATILIR MI?"

45 yıllık bir sendikacı olduğunu, hayatının, çalışanların, ezilenlerin, ekonomik, demokratik, siyasi ve sosyal haklarını korumak ve kollamakla geçtiğini vurgulayan Kani Beko, "2002 yılında, AKP hükümeti geldi. Ulusal Kurtuluş Savaşı sonrası dedelerimizin, babalarımızın zorluklarla oluşturduğu Tariş'leri, şeker fabrikalarını, Fiskobirlik'leri, Sümerbank'ları ve birçok işletmeyi teker teker sattılar. Petkim, Azerbeycanlılar'ın elinde. Telekom, Amerikalılar'da. Limanlarımızın yüzde 85'ini Yunanlılar'a teslim ettiler. Şeker fabrikalarımızı İsrailliler'e sattılar. Tekel fabrikalarımızı arsa fiyatına İsrailliler'e sattılar. Sümerbank fabrikalarımızı İngilizler'e sattılar. Kocaeli'ndeki SEKA fabrikası, bugün Yunan sermayesinin elinde. Yerel gazeteler, gazete çıkarabilmek için kağıt bulamıyorlar. Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan'ın, her gün televizyonlarda söylediği bir şey var; 'Bu ülkede beka sorunu var. Beka sorunu olduğundan dolayı, oyunuzu muhalafete değil, bize vereceksiniz'. Ben de buradan size sesleniyorum; beka sorunu olan bir ülkede, silah fabrikası satılır mı? Dünyanın hiçbir ülkesinde, hiçbir Cumhurbaşkanı, silah fabrikasını, başka bir ülkeye satmamış. Bu satış, sadece Türkiye'de, Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Katar'a sattılar. Fabrikanın yönetiminde, araplar, şeyhler var" diye ifade etti. 

"VARLIK FONUNDAKİ VARLIKLARIMIZI SATMA HAZIRLIĞINDALAR"

CHP İzmir Milletvekili Beko, konuşmasını şöyle tamamladı; "Bir Varlık Fonu oluşturdular. Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkanı, Recep Tayyip Erdoğan. Başkan Yardımcısı, damadı. Şimdi, Ziraat Bankası, Halkbank, Botaş, PTT, Türksat,  Eti Maden, Çaykur, Borsa İstanbul, At Yarışları, Milli Piyango, THY ve işçilerimizin İşsizlik Fonu'nda toplanan 130 milyarı da satmak için hazırlık yapıyorlar. Bu Varlık Fonu'ndaki paralarımızı ve milli servetimizi Zarrap'a satabilirler. Bu Varlık Fonu'nu teslim etmemek için 31 Mart'ta sandıklara sahip çıkacağız."