Ender Gündüz / İz Gazeteİl Sekreteri Avni Ölçeroğlu ve kadın çalışmalarından sorumlu başkan yardımcısı Meral Narin ile birlikte gazetemize ziyarete gelen Başkan Karahan, gazetemize yayın hayatında başarılar diledi. Karahan, “Türkiye’de sol arayış başladı. Biz bu arayışa karşılık olabilecek tek partiyiz. Bülent Ecevit’in geleneğini sürdürmek istiyoruz” dedi.

Olağanüstü Kongre’den sonra ilk Parti Meclisi toplantısının Diyarbakır’da yapıldığını ve barış ve kardeşlik mesajı verildiğini anlatan Karahan, DSP olarak yeni ve güçlü adımlar atmaya başlayacaklarını söyledi.

HERKESİ DEMOKRATİK SOL’A BEKLİYORUZ

Haziran ayında yapılacak olan Olağan Kongre’ye kadar İzmir’in 30 ilçesinde örgütlenme çalışmalarına hız verdiklerini ifade eden Başkan Karahan şunları söyledi: “Örgütlenmeye dair iki projemiz genel merkez tarafından takdirle karşılandı. Bu projeleri İzmir’de hayata geçireceğiz. 30 ilçede DSP örgütlenmesini kuvvetlendireceğiz. Her ilçede ‘Öğrenmek istiyorum’ masaları kurup, ilçelerde halkın nabzını tutacağız. Solda bir arayış var. Biz son seçimlerde seçimlere girmeyerek gereken desteği yaptık. Şimdi, solda arayış içinde olan herkesi Demokratik Sol’a bekliyoruz.”

İLK KADIN BAŞKAN

DSP İzmir İl Örgütü tarihinde ilk kadın başkan olmanın gururunu yaşadığını anlatan Karahan, “Ayrıca sorumluluğunu da taşıyorum. Kadınlara ve kadınların eğitimine önem veriyorum” dedi.

Mevcut siyasi partilerin tamamının ‘ülkeyi nasıl daha fazla kaosa sokarım’ çizgisinde olduğunu ifade eden Karahan, “Bu gidişatı değiştirecek olan partimiz DSP’dir” dedi.  

Editör: Haber Merkezi