Başak, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde halkın çıkarlarıyla ilgili ortak paydalarda birleşilmesi gerekliliği üzerine fikir alışverişinde bulundu. Yapılan ziyaret esnasında Merkez Karar Kurulu Üyelerinden Muhsin Erdem, İl Teşkilat Başkanı Ahmet Nedim Turbil, İl Başkan Yardımcısı Minür Bulut, Konak İlçe Başkanı Hüsnü Eyi, Karabağlar İlçe Başkanı Cihangir Öztürk, Kınık İlçe Başkanı Mehmet Türkbaş hazır bulundu.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü hatırlatan Başak,''Çalışmadan, yorulmadan, üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar; önce haysiyetlerini sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar.” dedi.

“İKİ KUTUPLULUĞA MAHKUM EDİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Başak: “Demokrasi kültürünü içselleştirmiş yöneticiler farklı görüş ve düşüncelerden korkmazlar. Önemli olan halkın menfaati noktasında bir araya gelerek hizmet üretmektir. Demokrat Parti olarak 2 Aralık 2018 tarihinde Demokrat Parti Genel Merkezi tarafından Ankara’da düzenlenen genişletilmiş temsilciler meclisi toplantısında alınan kararla Türkiye'deki bütün çevrelerde aday göstermek noktasında bir kararlılığımız ve irademiz var. Şubat ayı itibariyle de nihai seçim kurullarına adaylıklar büyükşehirlerde, illerde ve ilçelerde, beldelerde belirlenecek. İl genel ve belediye meclis üyeleri de belirlenecek. Bütün bu süreç içerisinde elbette önümüzde hakikaten Türkiye'nin kutuplaşmamasını istediğimiz ama iki kutupluluğa her noktada mahkum edilmeye çalışılıyor. Makul ve namuslu insanların etrafında birleşme noktasında bir irade çıkarsa elbette bunları şahsi önceliklerimizle değil, bir yanda ülkemiz ve öbür yanda partimiz öncülükleriyle değerlendirme imkanı bulacağız."ifadelerini kullandı.

Yeniden kendisine yeten ve tüm coğrafyalara ekonomik olarak uzanabilen bir Türkiye’yi ortaya koyma mecburiyetinde olunduğunu vurgulayan Başak: “Rahat yaşamaya alıştırıldığımız böyle bir dönemin nihai sonu bellidir. Kişiliğimizi korumak adına, istiklalimizi korumak adına istikbalimizi kaybetmeye mahkum  olmamak adına birileri sanal refah içerisinde bu ülkeyi borç batağına sürüklese de insanımızı çalışmamaya teşvik etse de bizler büyük Türkiye idealinin sahipleri olarak bu ülkenin üreten dişlilerinin çarkları haline yetişmiş insan gücümüzü getirmek adına yeniden üreten Türkiye diyeceğiz. Bugün Türkiye’de sadece ekonomik kriz yaşanmamaktadır. Aslında kriz gibi kavramlarla açıklayamayacağımız Türkiye’nin bütün üretim değer zincirlerinin çöktüğü gelecek yıl tarımsal üretimden başlayarak Türkiye’nin çok ciddi zafiyet içerisinde olacağı bir yandan çok çarpıcı şekilde ekonominin küçüldüğü, işsizliğin arttığı, iflasların arttığı, konkordatoların arttığı bir Türkiye’de öte tarafta da varlığı eriyen, enflasyon canavarı altında ezilen her geçen gün geçim sıkıntısı daha da derinleşen bir Türkiye portresiyle daha fazla karşı karşıya kalacağımız günlerin başlangıcındayız.” dedi.

“AYRIŞTIRANLARA KARŞI BİRLİĞİ”

Şakir konuşmasını şöyle sonlandırdı: “İşte biz nereden geldiğini bilen, nereye gitmek istediğini bilen bir fikri berraklık içerisinde Türkiye’nin sürüklenmesine asla müsaade etmemek zorundayız. Elbette Türkiye’nin içinde bulunduğu noktada demokrasinin bir sorumluluk rejimi olduğu bilinci içerisinde Türkiye’nin ortaya koyduğumuz hedeflere yürüyebilmesi için dün de sorumluluk anlayışı içerisinde vazifemizi yerine getirdik. Demokrat Parti olarak 2010 referandumunda görevimizi yerine getirdik, 16 Nisan referandumunda görevimizi yerine getirdik. 24 Haziran seçimlerinde de Türkiye’ye nefes aldırabilmek adına bu ortak paydayı oluşturabilmek adına mücadelemizi, iddiamızı perçinlemek adına gücümüzü ortaya koyduk. Bugüne kadar olduğu gibi, ama her zamankinden fazla bir iman, inanç ve kararlılıkla yürüyeceğiz. Gömlek değiştiriyoruz diyerek hukuku, demokrasiyi askıya alanlara karşı demokrasiyi, adaleti, hukuku savunacağız. Ayrıştıranlara karşı birliği, bütünlüğü, beraberliği, nefrete karşı sevgiyi, bireysel ikbal sevdalılarına karşı milletin istiklal ve istikbalini, baskı ve zulme karşı adaleti, hakkı ve hukuku, servet düşkünlerine karşı milletin zenginliğini ve refahını sonuna kadar savunacağız.”

Editör: Haber Merkezi