Gizem TABAN/İZGAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Danışma Kurulu, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantını basına kapalı kısmına önseçim mesajları damga vurdu.
Toplantıda CHP İzmir Milletvekilleri; Atilla Sertel ve Tacettin Bayır’ın önseçim vurgusu yaptığı, önseçim olmadığı takdirde aday olmayacağını söyledikleri aktarıldı. CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam’ın da önseçim olması gerektiğini dile getirdiği öğrenilirken birçok partilinin de önseçim çağrısı yaptığı belirtildi. 

Edinilen bilgiye göre CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in toplantının basına kapalı kısmında öne çıkan mesajları şöyle:

‘ÖNSEÇİM BUGÜNÜN MESELESİ DEĞİL’
Toplantıda 23 kişinin söz aldığını ve sadece 3 kişinin kadın olduğunu ve bunu da gözden geçirmek gerektiğini söyleyen Yücel, “Bizim bir kere kadınların siyasette bir yere gelmelerini engellemek, söz almalarını engellemek ya da herhangi bir şekilde vesayet uygulamak gibi bir duruşumuz, düşüncemiz olamaz. 23 kişiden 3 kişi söz hakkı istiyorsa onlara söz hakkı verilir. Öz eleştiri anlamında bunun masaya yatırılması gerekiyor. Biz kadın kollarımıza da gençlik kollarımıza da büyük bir değer veriyoruz. Elbette demokrasiyi savunuyorsak ön seçim olmalı ama seçim takvimi geldiğinde bu konuşulur ve tartışılır. Örgütte karşılığı olduğunu düşünen ya da yüreği olan gelir ön seçime girer. Ama bu bugünün konusu değil. Bu her zaman örgütün meselesidir, zamanı geldiğinde konuşulur ve alınan karar uygulanır. Siyasette hiçbir şeyden korkmadan özgür olmak lazım... Biz kişiler için siyaset yapmıyoruz, yapmamalıyız. Bu işi bir yere gelmek için yapmak yanlış. Asıl hedefimiz şu ucube sistemi bitirmek, AKP iktidarına son vermek, biz bunun için çalışıyoruz” diye konuştu. 


‘TOPLU ÜYE İSTEMİYORUZ’
Üye çalışmalarına ilişkin de konuşan Yücel, “İzmir’de 590 köy var ve sadece seçim zamanın da oraya gelmediğimizi gösterdik. O algıyı yıktık. Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerimiz de köylerimizi gezecek.  Seçimlere kadar seçmenle aramızda sürekli olan bir bağ oluşacak. Yılbaşından sonra da tekrar milletvekillerimiz köylerimize gidecek. Bunu sürekliliği olan sürdürülebilir bir sisteme dönüştüreceğiz. Seçmenle birebir dokunmama konusunda geçmişte eksikler vardı, o eksiklerimizi kapatıyoruz. Biz göreve geldiğimizde 151 bin olan üye sayımız şu anda 165 binlerde, 17 bin yeni üye yapıldı. Üye konusunda niteliğe dikkat ediyoruz, genç ve kadın üye yoksa genç ve kadın üye yapılması konusunda hedef belirledik. Toplu üye istemiyoruz. Mesela bana ‘ben toplu üye yapacağım’ diyen var ama ben de diyorum ki memnun oluruz ama isimleri soy isimleri, kimlik numaraları, geçmişte başka bir partiye üyelikleri var mı, eğitim durumlarını nedir, ben bunları da bilmek istiyorum. Yol alacağımız kişileri tanımak istiyorum. Üye olacak kişilerin partiyi tanıması, neden üye olmak istediği önemli. Yani üye meselesi form doldur, aidatı yatır değil. Üye olacak arkadaşlarla biz bir bağ kurmak istiyoruz, onları tanıyalım istiyoruz, üye olan arkadaşımız partinin çalışmalarına faaliyetlerine katkı koysun istiyoruz” açıklamalarında bulundu.

‘ÖNYARGIYA İZİN VERMEYECEĞİZ’
Yücel, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Önyargı o kadar etkili bir şey ki biz kendimizi tanıtmazsak bizi başkaları tanıtıyor. Yanlış tanıtıyorlar, iftira atıyorlar, çamur atıyorlar, hedef gösteriyorlar, terör örgütleriyle geçmişte her türlü kirli ilişkiyi kurmalarına rağmen Cumhuriyet Halk Partisi gibi tertemiz, pırıl pırıl bir partiye çamur atmayı görev ediniyorlar. Bu yüzden kimsenin önyargılı olmasına izin vermeyeceğiz. Örgütü canlı tutmak, diri tutmak çok önemli. Bununla ilgili de birtakım çalışmalarımız, planlarımız var. Şu anda siyasi konjonktür ve altyapı çok müsait ama karşımızda da her türlü yöntemi deneyecek, oyunun kurallarını değiştirmeye yeltenecek, heveslenecek bir iktidar var. Asla ve asla umutsuzluğa kapılmamak gerekiyor. Örgütün motivasyonunu düşürecek, örgütün inancını, umudunu kıracak söylemlerden kaçınmak durumundayız. Moral ve motivasyonu asla ve asla kırmamamız gerekiyor. Hayatta hiçbir şey imkansız değil. Mustafa Kemal Atatürk’ün sözü var, umutsuz durum yoktur, umutsuz insan vardır. Umutsuz insan asla değiliz. Eksikler, hatalar olabilir. Yapıcı bir şekilde bunları düzelterek parti içi meseleleri dışarıda konuşmadan, tartışmadan, seçmene ‘Cumhuriyet Halk Partisi’nin içinde bunu çözememiş’ cümlesini oluşturmadan, bütün enerjimizi çalışmalara vermek durumundayız.”

‘DİLEĞİMİZ GENEL BAŞKANIMIZIN CUMHURBAŞKANI OLMASI…’
Yücel ayrıca, “Bu seçimde AKP iktidarını göndereceğiz. Dileğimiz odur ki, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olması… Çünkü öyle yetkiler var ki şu anki sistemde, yeniden parlamenter sistemin önünü açacak Türkiye’de belki tek isim belki de ender isimlerden bir tanesi Genel Başkanımız. Gönül isterdi ki Cumhuriyet Halk Partisi’ni tek başına iktidar yapalım ama ittifak paydaşlarımız, dostlarımız var. Önemli olan şu iktidarı göndermek ve yeniden demokrasiye, parlamenter sisteme geri dönmek. Bunu başarabilecek güçteyiz” dedi.

Editör: Haber Merkezi