Cengiz Aldemir/ ANKARA - İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Doktor Aytun Çıray, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın pandemide hayatını kaybeden sağlık çalışanları için bugüne kadar yalnızca bir başsağlığı mesajı yayınlamasına tepki gösteren Sağlık Emekçileri Sendikası (SES)'nın, “Sağlık emekçilerinin değil sorunlarını, ölümlerini dahi görmeyen bir Bakanımız var. Sağlık Bakanı, vefatların hiçbiri için başsağlığı mesajı dahi yayınlamadı” açıklamasına destek verdi.

SES'İN AÇIKLAMASINA KATILIYORUM

İz gazeteye konuşan Doktor Aytun Çıray, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Ankara Şubesi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın pandemide hayatını kaybeden sağlık çalışanları için bugüne kadar yalnızca bir başsağlığı mesajı yayınlamasına tepki göstermesine katıldığını söyledi.

BAKAN, GÜZİN ABLA NASİHATLERİ VERİYOR

Pandemi sürecindeki ölümlerden hiçbir zaman etkilenmeyen Bakan Koca'nın bugüne kadar sağlık emekçilerine verdiği sözleri tutmadığı eleştirisinde bulunan Çıray, "Kendisi bu ülkenin en büyük sorunu olmuş olan bu iktidar halkın ölümlerinden de çok etkilenmemektedir. Bakan Koca şimdiye kadar ünlü Gazeteci ve Televizyoncu Uğur Dündar'ın da ifade ettiği gibi sadece Güzin Abla gibi nasihatler vermektedir. Yani "sağlık emekçilerinin değil sorunlarını, ölümlerini dahi görmeyen bir Bakanımız var" Sendikanın açıklaması yerinde ve isabetli olmuştur" ifadelerini kullandı.

VAKTİNDE AŞILANMADILAR

Aşının sağlandığı Haziran ayından bu yana son 3 ay içinde 11 bin 629 kişinin Covid-19 nedeniyle öldüğünü, bunların yaklaşık yüzde 90’ının aşısız veya eksik aşılı yurttaşlar olduğuna dikkat çeken Çıray, Vaktinde aşılanmış olsalardı en az on bin kişi bugün yaşıyor ve on bin aile anasız, babasız, kardeşsiz kalmamış olacaktı" diye konuştu.

ÖNCE KENDİ ÜLKENİN YURT SORUNUNU HALLET

Partili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Yurt konusunda Türkiye'de bugüne kadar hiçbir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık." sözlerine tepki gösteren İYİ Parti'li Çıray, Erdoğan'a, "Türkiye'de öğrenciler yurt bulamıyor..

Amerika'da yurt açıyor.

Onu da aç ama..

Önce kendi memleketinin yurt sorununu bir hallet" diye seslendi.

Editör: Haber Merkezi