Cengiz Aldemir/ANKARA - İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Doktor Aytun Çıray, bağlandığı bir televizyon programında konuştu. Çıray, İzmir’de görev yapan hekimlerin, meslektaşlarının hasta olmaması konusunda titizlikle durduklarını söyledi. En çok şikayet edilen konunun ekipman eksikliği olduğunu vurgulayan Çıray, İzmir’deki iş insanları ve başka kurumların, Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği firmalardan, hekimlere ekipman yardımında bulunmaya hazır olduklarını belirtti. Devletin yetkili organları ile temasa geçen Çıray, “Yetkililer ise, “Böyle bir test sorunumuz yok” diyorlar” açıklamasında bulundu.

KORKU İKLİMİ

Salgınla ilgili net bilgilere sahip olamadıklarını ifade eden Çıray, Bilim Kurulunda görev yapanların çoğunun açıkça konuşamadığını ve Türkiye’de bir korku ikliminin hakim olduğunu vurguladı. 18 Yıldır ülkeyi yöneten iktidarın yanlış ekonomi politikalarla ülkeyi getirdiği durumun içler acısı olduğunu söyleyen Çıray, “ Türkiye kendi testlerini hızlandırmak yerine, dışarıya test sattı. İspanya ve İtalya’ya yardım gönderildi. Ukranya’ya 300 milyon lira verildi. Bu kadar güçlüydük, şimdi bir devlet olarak nasıl olur da siz vatandaşınızdan yardım kampanyası ile para toplamaya kalkarsınız? Burası aşiret devleti mi? Devlet eğer paraya ihtiyacı varsa, vergi toplarsınız. Bu devleti küçük düşürmek demektir. Hani itibardan ödün vermiyordunuz? Otobanlardan, hastanelerden verdiğiniz garanti sayısından vazgeçin. Bu iktidarın sırtından para kazananlar gelip şimdi yardım etsinler. Devlet adamlığı böyle zamanlarda belli olur” sözleriyle tepki gösterdi.

KARANTİNA UYARISI

İktidarın Türkiye genelinde karantina uyarılarına kulak vermediğini ve zaman kaybettiği uyarısında bulunan Çıray, bu konuda yandaş yayın organlarının da sorumlu olduğunun altını çizdi. Çıray, Hıfzıssıhha Enstitüsü kapatılmamış olsaydı, aşı konusunda bugün Türkiye’nin, dünyanın referans olarak göstereceği bir ülke olacağını kaydetti. Cumhuriyetin ilk yıllarında tifüs aşısını geliştiren ve dünyaya yardım eden bir Türkiye’nin bugün geldiği noktanın düşündürücü olduğunu belirten Çıray, AKP iktidarının Cumhuriyetin bütün kazanımlarını rövanşit bir anlayışla yok ettiğini ileri sürdü.

İNFAZIN SAĞLIK AÇISI DOĞRU

İnfaz yasa tasarısı üzerine de değerlendirmelerde bulunan Çıray, yasa ile ilgili partisinin kırmızı çizgilerini hatırlattı. Ülkedeki cezaevi kapasitelerinin iki katı bir doluluk oranına ulaştığına dikkat çeken Çıray,“ Böyle bir ortamda, bir virüs oraya girdiği zaman bütün bir cezaevi hastalık kapar ve istenmeyen şeyler olur. Bu anlamda doğru buluyorum hatta geç bile kalındığını düşünüyorum. Ne yazık ki yönetenler her konuda olduğu gibi çok ağır gidiyorlar” uyarısında bulundu.

ŞATO YIKILDI

İktidarın, ‘yeni bir solunum cihazı yaptık’ iddialarını, “ yeni bir reklam kampanyası” olarak değerlendiren Çıray, solunum cihazını Türkiye’deki iş insanları 2018 yılında Aselsan’la bu konuda anlaşarak çok önce yaptıklarını hatırlattı. AKP iktidarını, kağıttan bir şatoya benzeten Çıray, bu şatonun yıkıldığını ve gerçeklerin ortaya çıktığı yorumunda bulundu.

Editör: Haber Merkezi