TUGAY CAN – NİL KAHRAMANOĞLU/ İZ GAZETE - Çiğlililerin yoğun katılım gösterdiği mitingde ‘Örgütün adayı Utku Gümrükçü’, ‘Bu daha başlangıç mücadeleye devam’,ve ‘Fırtına Başkan Utku Gümrükçü’ sloganları atıldı. Mitinge Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan’ın yanı sıra, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Tacettin Bayır, CHP İl Başkan Yardımcısı Sedrettin Coşkuner, CHP Menemen Belediye Başkan adayı ve Çiğli Belediye eski Başkanı Metin Solak da katılım gösterdi.

Mitingde konuşan CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan, 31 Mart yerel seçimlerinde sandıklara sahip çıkmanın önemli olduğuna dikkat çekti. Özcan ayrıca, görevini 31 Mart tarihine kadar sürdürecek olan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan’a da teşekkür etti. Özcan, Hasan Arslan ile yüzde 52’lik bir oy aldıklarını ancak Utku Gümrükçü ile birlikte yüzde 65 oyu hedeflediklerini söyledi.

Çiğli Belediye eski Başkanı Solak “5 yıl önce bu meydanda bayrağı Hasan Arslan’ın devretmek için gelmişim. Şimdi kenetlenme zamanı. Utku Gümrükçü’ ile oy rekoru kıracağız.” ifadelerini kullandı.

‘BİZE DAVA ADAMI LAZIM’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Rabia işaretine atıfta bulunan İzmir milletvekili Tacettin Bayır, beş madde ile Cumhuriyet Halk Partisi’nin AKP’den ayrılan yönlerini açıkladı. Bayır, “Bizi burada bir araya getiren unsur, içimizde beş şeye bulunan sevgimizdir. Birincisi biz Çiğli’yi ve İzmir’i çok seviyoruz. Biz Çiğli’ye ve İzmir’e aşığız. İkincisi, bizler ülkemizi çok seviyoruz. Üçüncüsü biz Türk bayrağını çok seviyoruz. Dördüncüsü biz Cumhuriyeti çok seviyoruz. Ve beş, bu toprakların yetiştirdiği en büyük devrimci en büyük önder Mustafa Kemal’i çok seviyoruz.” diye konuştu. Bayır ayrıca örgütün içinden gelen Utku Gümrükçü’ye başarılar diledi. Bayır, “Bize dava adamı lazım, mücadele adamı lazım. Tabi ki aday adaylarımızın hepsi dava adamı. Ama burada bizim şey unutmayacağımız şey bundan sonra ben yok biz var. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız.” dedi.

‘SİZLERİN DESTEĞİ GENEL BAŞKANIMIZIN DA EMRİYLE…’

Cumhuriyet Halk Partisi Çiğli Belediye Başkan adayı Utku Gümrükçü ise yaptığı konuşmada, “Bir şehre hizmet onu sevmekle başlar. Ben hem sizi hem de Çiğli’yi seviyorum. On sekiz yaşında CHP’ye üye oldum. Bu partide yirminci yılımın sonunda sizlerin desteği, Genel Başkanımızın da emriyle partimizi Çiğli’de temsil etme onuru bana verildi.” dedi. Gümrükçü sözlerini şöyle sürdürdü;

“Sizleri mahcup etmeyeceğim. Partimizin oylarını en yukarılara taşıyacağız. Rekor kıracağız sandıkları patlatacağız. En az yüzde 65 oy alacağız.Bugün ben partimizin rozetini çıkarıp sahaya çıkacağım. Ancak siz Cumhuriyet Halk Partili kimliğinizle alnınız dik, gururla bu şehrin sokaklarında yürüyeceksiniz.”

‘BU ALAN GÖSTERİYOR Kİ…’

“Bugün hayatımın en gururlu en onurlu günü. Bu sizlerin sayesinde. Mahkemeler, cezaevleri… Birçok şey yaşadık. Ama sizlerin alnını hiçbir zaman yere eğdirmedim.” ifadelerini kullanan Gümrükçü, örgüt ve belediye kavgasının bitireceğinin sözünü verdiğini hatırlatarak “Hasan Arslan’a katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bugün ilçe örgütü ile belediye arasındaki kavga sona ermiştir. Bu alan gösteriyor ki örgüt ile belediye Çiğli’de artık el eledir.” diye konuştu.

KOÇER’İN PASTASINI KESTİ

Eski ilçe başkanlarından Ali Rıza Koçer’in doğum gününü kitlenin önünde kutlayan Gümrükçü ayrıca miting ardından saatlerce Çiğlililer ile fotoğraf çektirip, tokalaştı. Gümrükçü, sonrasında eski Koçer’in doğum günü kutlamasına giderek pastasını kesti.

Editör: Haber Merkezi