Türkiye 24 Haziran’da yapılacak erken seçime hazırlanırken, gündeme Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İYİ Parti’nin hamlesi damga vurdu. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla partili 15 milletvekili istifa ederek İYİ Parti’ye geçti. Böyle TBMM’deki milletvekili sayısı 20’ye çıkan İYİ Parti grup oluşturma hakkı kazandı ve seçime girememe tehdidi ortadan kalktı. 

Gerçek İzmir'in aktardığına göre, CHP ile İYİ Parti arasında adına ‘Milli İrade Formülü’ verilen işbirliğinden saatler sonra İzmir’de iki partinin yöneticileri arasındaki ilk buluşma Çiğli’de gerçekleşti. 

İYİ Parti Çiğli İlçe Başkanı Ramazan Demirkapı ve beraberindeki yöneticiler CHP Çiğli İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti.

‘İYİ’ TEŞEKKÜR

Ziyarette İYİ Parti İlçe Başkanı Demirkapı, CHP’nin verdiği vekil desteği nedeniyle hem partiye hem Kılıçdaroğlu’na hem de vekillere teşekkür etti.

VEKİL ARZUSU

Demirkapı, 24 Haziran’daki genel seçimlerde Çiğli’den bir milletvekili çıkmasını arzu ettiklerini söyledi.

GÜMRÜKÇÜ: 24 HAZİRAN’DA DEMOKRASİ KAZANACAK

CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ise ziyarette CHP’nin Türkiye’nin demokrasinin gelişmesinde her zaman öncü rol oynadığını söyledi. 

Gümrükçü, “Bizim gözümüzde halkın gözünde seçime girme hakkı kazanmış, belli bir seçmen kitlesine ulaşmış, bir çok ilde teşkilatlanmış, kurultayını yapmış bir siyasi partinin kumpaslarla engellenmesi demokrasiye aykırıdır. Olağanüstü durumlarda liderler zor kararlar alırlar. Genel Başkanımız ve vekil arkadaşlarımız büyük bir fedakarlık göstermişlerdir. Meral Akşener’in dediği gibi ‘kahramanlık yapmışlardır’. Geçmişte ‘hayır’ cephesinin içinde yer alan bütün siyasi partilerle, STK’larla ve yurttaşlarla el ele vereceğiz. 24 Haziran’da tek adam diktasını yıkacağız. Demokrasi kazanacak” dedi.

Öte yandan ziyarette bir sürpriz de yaşandı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla CHP Çiğli İlçe Başkanlığı koltuğuna Bade Gündüz oturdu.

Editör: Haber Merkezi