İZ GAZETE- İstanbul’da tekrarlanan seçimi, CHP’li Ekrem İmamoğlu tarihi bir oyla kazandı. Seçimin sonuçları kadar, seçim kampanyasının son günlerinde yaşanan ‘mektup tartışması’ gündeme damga vurmuştu.

İstanbul seçimine 2 gün kala devlete ait Anadolu Ajansı, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın mektubunu yayınlamış ve mektubu hükümetin izniyle İmralı’ya giden bir akademisyen açıklamıştı. AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan da konuyla ilgili yaptığı açıklamada Öcalan’ın yaptığı ‘HDP’ye tarafsız kalınması’ yönündeki çağrı üzerinde durmuştu.

Benzer bir mektup süreci, 2013 yılında Nevruz kutlamaları sırasında eski HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’in,  Öcalan’ın mektubunu Diyarbakır’da okuması sebebiyle yaşanmıştı. Önder ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamasından 3 yıl 6 ay hapis cezası almıştı.

'İSTEDİĞİ ZAMAN SUÇ UNSURU, İSTEDİĞİ ZAMAN…'

Sırrı Süreyya Önder’in kızı Ceren Önder ise bu duruma dikkat çeken bir mektubu sosyal medya hesabında paylaştı. Önder, babasının ‘okunan mektupları istediği zaman suç sayan, istediği zaman oy unsuru olarak kullanan zifiri karanlığa karşı umutla savaştığını’ söyledi.

NAZLICAN ÖZKAN’DAN DESTEK

Ceren Önder’in paylaşımına ise, Ergenekon kumpas davası sonucu 5 yıl hapis yatan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın kızı Nazlıcan Özkan’dan destek geldi. Özkan, “Elden ele nesilden nesile teslim ettiğimiz kapalı görüş incelikleri, sütyen raconları! Memleketin günlük siyaset manevrası yara bere içinde kapanmayacak bir hasret bırakıyor evlatlarına. Sırrı Süreyya Önder neden içerde? Kardeşim Ceren’in yüzüne ne zaman utanmadan bakabilirim?” paylaşımında bulundu.

İşte Ceren Önder'in açıklamasının tam metni ve Nazlıcan Özkan'ın paylaşımı:

Editör: Haber Merkezi