Başkanvekili seçimi için kura tekrarının yapılacağı Menemen Belediyesi Ocak ayı ikinci olağan meclis oturumunda CHP’li meclis üyeleri meclis gündeminde yer alan kura çekimine ilişkin maddenin gündemden çıkarılmasına ilişkin sunduğu önerge sunmuş oy çokluğuyla kabul edildi. Böylece kura çekimi hakkındaki madde meclis gündeminden çıkarıldı, kura gerçekleşmedi.

'HER ŞEY HALKIN GÖZÜNÜN ÖNÜNDE OLDU VE GAYET ŞEFFAFTI'

Mecliste söz alan Menemen Belediye Meclis üyesi Hasan Ünal, " 'İşin hukuki boyutuyla alakalı konuşuldu. Ancak biraz da halkın anlayacağı dilden konuşmak gerek. Başkanvekili belirlemek için seçim yapıldı ve bir aday çıkardınız. Metal yorgunluk kisvesi altında istifa ettirdiğiniz belediye başkanlarımız oldu. Cumhuriyet Halk Partisi olarak Bursa'da, Ankara'da, Balıkesir'de, Esenyurt'ta halkın seçimine saygı duyduğumuz için bir aday çıkarmadık. Peki, siz ne yaptınız? Aday çıkardınız, araç ve gereçleri kendiniz getirdiniz, yöntemini bizzat belirlediniz, karșıdaki odada her şey vuku buldu, hep birlikte ortak olduk, anlaştık, salona girdik. Kutuların boş olduğu herkese gösterildi, isimler konuldu ve kura çekimi yapıldı. Her şey halkın gözü önünde oldu, bizlerin gözü önünde oldu ve gayet şeffaftı" dedi.

İLÇE BAŞKANININ SÖZLERİNE GÖNDERME: 'HAYIR, SEYRETMEDİK'

Yakın zamanda AKP ilçe başkanının basın açıklamasında, 'Yöneticileriniz 18 ay boyunda Menemen Belediyesi'ni sadece seyretti' cümlelerini gündeme getiren Ünal, "Hayır, arkadaşlar. Seyretmedi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel olmak üzere partimizin yetkili tüm organları, gerekli çalışmaları yapıp ilgili şahsı kesin ihraç talebiyle disiplin kurulana sevk etti. Tamam, hadi biz olanı biteni 18 ayda fark etmedik. Siz de hoca efendinizin devletin tüm kurumlarını nasıl ele geçirdiğini, hatta devletin yatak odası olan kozmik odayı nasıl talan ettiğini 18 yılda anca görebildiniz. Dolayısıyla sonuca götürecek olan tespitleri yapmak, takdir edersiniz ki zaman alıyor. Onlar ise bizim 18 yılımızı aldılar. Mahkeme kararından bahsettiniz ama ortada esasa verilmiş olan herhangi bir karar yok. İdari hukukçularımıza sorduk, siz de sorabilirsiniz. Esasa ilişkin herhangi bir karar alınmadan, Valiliğin kararıyla istinaden böyle bir talimatı verme yetkisi de yok" dedi. 

Editör: Haber Merkezi