Gizem TABAN/İZ GAZETE- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Torbalı İlçe Örgütü’nde 2 buçuk aydır geçici başkanlık görevini yürüten Övünç Demir, 27 Şubat’ta gerçekleşecek ilçe kongresinde başkanlığa aday olduğunu açıkladı. İlçe binasında yapılan açıklamada coşkulu kalabalık dikkat çekerken Demir, yaptığı konuşmada kongre ve adaylık sürecine dair çarpıcı mesajlar verdi.

‘ROZETLER YETMEDİ’

Partide önceki dönemlerde başkanlık yapmış isimleri tek tek sayarak ve hepsine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Övünç Demir, “Bundan 2 buçuk ay önce Sayın Genel Başkanımızın, İl Başkanımızın, İl yöneticilerimizin takdiriyle yola çıktık. Göreve geldiğimizde ciddi sayıda bir istifa vardı, akabinde delegelerimizden de istifalar olmuştu. Delegeler, partimizin mihenk taşlarıdır, hepsiyle görüştüm. Hatta her gittiğimde cebime rozet koydum, rozetler yetmedi. Bu süreçte 700 arkadaşımıza rozet taktık, partimizin kapılarını sonuna kadar Torbalı halkına açtık. CHP’nin politikalarını benimseyen, Millet İttifakı’nın özümseyen hemşerilerimize kapımız sonuna kadar açık…” dedi.

‘ÖNCE BİRBİRİMİZİ TANIMALIYIZ’

Partililerin yanlarında olduklarını ve bundan sonra da olacaklarını dile getiren Demir, “Partililerimizle ilgili şöyle bir sıkıntı vardı; sosyal medyada Cumhurbaşkanı ya da sarayla geliştirene hemen ‘halkı kin ve nefrete sürükleme’ suçuyla itham ediliyor. Bu iş böyle olmaz dedik ve partimizin üyesi 8 avukatımızla, partililerimize ücretsiz hukuk danışmanlığı verdik. Kongreden sonra bizim hedefimizin şu olması lazım; öyle bir CHP yaratacağız ki, bizim sade bir üyemiz; ‘Benim arkamda dağ gibi CHP var’ diyecek. Biz çok güçlü ve büyük bir örgütüz, potansiyelimiz çok büyük ama iyi yönetilmesi gerekiyor.  İnsanlar görev bekliyor, aranıp sorulmayı bekliyor. CHP üyesi her zaman göreve hazır, yeter ki aranılsın sorulsun, iyi günde kötü günde CHP’lilerin bir arada olması gerekiyor. Bizim birbirimizi sevmeye ve birbirimize inanmaya ihtiyacımız var. Ama örgütümüz ne yazık ki birlikte vakit geçirmemiş, hala birbirini tanımayan üyelerimiz var. Seçimden seçime görüşmek olmaz. Biz bir şey başaracaksak önce birbirimizi tanımalıyız, sevmeliyiz, birbirimizle vakit geçirmeliyiz” diye konuştu.

‘EVİMİZİN ÖNÜNÜ SÜPÜRECEĞİZ’

“Yaklaşık 100 evi ziyaret ettim, konumuz hep genel seçim oldu. İnsanlar dertli, AKP’nin ne adaleti ne kalkınması kaldı” diyerek açıklamalarını sürdüren Demir, şunları söyledi: “Gittiğimiz her evde konularımız hep zamlar, hayat pahalığıydı. Genel Başkanımız bunu konuyla ilgili ciddi anlamda emek sarf ediyor. Hep söylerim; ilçe örgütlerimiz Genel Başkanımız kadar çalışsa CHP tek başına iktidar olur. Söylemleri icraata geçirecek bir yönetim anlayışı tesis etmemiz gerekiyor. Bizim evimiz Torbalı… Biz önce kendi evimizin önünü süpüreceğiz. Önümüzde bir genel seçim ve yerel seçim olacak. Eylül ayında baskın bir seçim de olabilir. Ama ona da hazırız. Göreve geldiğim ilk günde diyordum; yarın seçim varmış gibi çalışmamız lazım.”

‘KELLEMİ DE KOYARIM’

Taban siyaseti yaptığının ve partide demokrasinin işlemesi için emek verdiğini vurgulayan Demir, “Şuna üzüldüm; bu kardeşiniz 2015 yılına kadar CHP Torbalı Örgütü’nde bisküvi kutularında delege seçimi yaptı, sandık getirten kardeşinizim. Partide demokrasinin işlemesi için ciddi emek veren bir kardeşinizim. Biz göreve gelince, özellikle havuz medyası sabah Övünç ile yatıp akşam Övünç ile kalktılar. Birkaç arkadaşımızın da oraya demeç vermesine içerledim, hatta kendileriyle de görüştüm. Kongremiz mart sonu, nisan başı gibi düşünülüyordu, il başkan yardımcılarından rica ettim; Torbalı İlçe Başkanlığı kongre istiyor dedim. Çünkü ben ‘tepeden indi, kayyum’ gibi sözleri kabul etmiyorum. Ben taban siyaseti yapan, düğüne, cenazeye giden, karakola düşen partilimi sabahlara kadar bekleyen bir arkadaşınızım. Yaklaşık 10 yıldır gece gündüz çalıştım. Çocuklarımın büyüdüğü göremedim ama birilerinin elini değil gövdesini taşın altına koyması lazım. Ben kellemi de koyarım. Mevzu bahis ülkenin geleceğiyse, Torbalı’da CHP’nin iktidarıysa ben tüm benliğimle, ailemle beraber bu göreve çoktan hazırım. Yerel yönetimlerdeki hizmetlerimizin itici gücü olacağız. İsmail Uygur’un mirasına hep beraber sahip çıkacağız. Önümüzde bir genel seçim var, çok güçlü bir kadro kuracağız. Durdurak bilmeden kapı kapı dolaşacağız, partimizin ilkelerini, programını, projelerini anlatacağız. Yerel yönetimlerimizin hizmetlerini anlatacağız” açıklamalarında bulundu.

‘GÜÇLENEREK ÇIKMALIYIZ’

Kongrede aday olmak için 187 kişinin imzasını aldığını belirten Demir, hedefinin kongreye en az 210 imzayla girmek olduğunu söyledi. Demir, “Bu imzaların hepsi de gönül imzasıdır hepsinde emek vardır. Biz kimseye bir şey vaat etmiyoruz, kimseyi tehdit etmiyoruz. Biz kurduğumuz gönül köprüsüyle bu imzaları topladık. İki aday da partili ağabeyimdir, bizim 28 Şubat’ı hesap ederek bizim kırmadan, dökmeden, kol kola girip bir düğün havasında kongremizi yapmalıyız. Sana rakip olan biri senin düşmanın değildir, sadece CHP’nin öz evlatları aynı düşünmek zorunda değildir. Bütün Torbalı, gözünü CHP’ye dikmiş durumda, 27 Şubat’ta bizim o kongreden güçlenerek çıkıp yeni bir umut yeşertmemiz gerekiyor” dedi.

‘BİZ İKTİDARA ADAYIZ’

Aday olma gerekçelerini açıklayan Demir, “CHP İlçe Örgütü, zafere inanan bir partidir, 60 mahallemizde örgütleneceğiz. Ben siyasette hedefleri olan birisiyim ama anlattığım her şey CHP’nin iktidar olmasına çıkıyor. Eğer bu yolda ben feda edileceksem, kendimi gözümü kırpmadan feda ederim. Biz iktidara adayız, biz çalışmaya adayız. Biz Torbalı’nın 20 yıllık geleceğine adayız. Biz, adalete susamış, demokrasiye inanan partimizin bir neferi olmaya adayız” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi