İZ GAZETE- Gaziemir Belediyesi CHP'li Meclis üyesi İbrahim Özkara, Gaziemir Belediye Meclisi'nin Haziran ayı ikinci birleşiminde kendisini ittiren AKP Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca hakkında suç duyurusunda bulundu. Özkara verdiği dilekçede, Atmaca'nın tehdit, hakaret ve kasten yaralamaya teşebbüs suçlarından cezalandırılmasını istedi.

NE OLMUŞTU?

Olay, AKP'li Atmaca'nın, konuşması sırasında araya giren CHP'li Özkara'ya tepki göstermesiyle başladı. Başkan Arda'nın Özkara'ya uyarısının ardından Atmaca, '“Hadi çocuk meclisine. Hala uslanmıyorsunuz' dedi.

Özkara bu çıkışa 'Terbiyesiz' sözüyle tepki gösterirken, Atmaca, Özkara'nın üzerine yürüyerek ittirdi ve "Benim canımı sıkma. Terbiyesiz sensin” ifadelerini kullandı.

ARDA DA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

Atmaca'nın bu hareketi meclis üyeleri tarafından tepkiyle karşılanırken meclis toplantısı sonrası sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, ""Bu akşam meclis toplantımızda Büyükşehir Meclis Üyemiz İbrahim Özkara’ya saldıran, encümen üyelerini iktidardan aldığı güçle tehdit etme cüretini gösteren AKP Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca’yı kınıyorum. Meclis oturumumuzda yaşanan ve suç teşkil eden tüm söz ve davranışlar için gerekli yasal yollara başvuracağımızdan şüpheniz olmasın! Hiçbir saldırı, tehdit ve baskı Gaziemir’e hizmet etmemizi engelleyemez!" ifadelerini kullanmıştı

Editör: Haber Merkezi