İZ GAZETE- Menderes Belediyesi Mustafa Kayalar, belediyeye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında ifade vermiş ve ardından bu sabah adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, İZ TV canlı yayınında yürütülen soruşturmayla ilgili belediyeye ve Başkan Kayalar’a yönelik yürütülen algı operasyonuna çok sert tepki gösterip AKP’yi hedefine aldı. 

ERİYEN AKP’NİN UCUZ ALGI OPERASYONU!

Muhabirimiz Gizem Taban’ın sorularını yanıtlayan CHP’li Mahir Polat, bu operasyonun genel siyasetin ve CHP’nin halktaki karşılığının dışında düşünülemeyeceğini vurguladı. Polat, “Uzun zamandır İzmir’de eriyen bir AKP gerçeği var, buna karşı ise vekilleriyle, belediye başkanlarıyla ve tüm örgütüyle sahada çalışan bir CHP İzmir İl Örgütü var. Geçtiğimiz günlerde bir röportajda ‘İzmir il örgütümüz AKP’yi  rahatsız etmeye devam edecek’ demiştim ancak buna karşı AKP’nin sahaya ineceğini, halkın sorunlarıyla ilgileneceğini düşünürken bu tarz ucuz algı operasyonlarına tevessül edeceklerini hiç düşünmemiştim” diye konuştu.

MUSTAFA KAYALAR BÜYÜYEREK ÇIKTI

Yürütülen operasyonu bu haliyle siyasetten ayrı düşünmediklerini söyleyen CHP’li Mahir Polat, “Seçilmiş bir belediye başkanını iki polisin nezaretinde arabaya bindireceksiniz, sonra yine kolunda polisle mahkemeye çıkartacaksınız. Pardon da bu ülke, polislerin IŞİD’li terörist liderlerine reverans durduğu bir süreci yaşadı. Seçilmiş belediye başkanımıza başından sonuna kadar algı operasyonu yürütmenizi kabul etmemiz mümkün değil. Pırıl pırıl bir genç belediye başkanımız var. Bu insanlar kolay yetişmiyor ve siyasi saiklerle kirletmeye çalışanlar aslında kendilerinin kirlendiğinin farkında değiller. Mustafa Kayalar, bu süreçten büyüyerek çıkmıştır” dedi.

‘ÇAMUR AT İZİ KALSIN’ OPERASYONLARI DEVAM EDECEKTİR

2018 yılındaki AKP dönemini de kapsayan ihale denetlemelerini hatırlatan ve dönemin belediye başkanı AKP’li Bülent Soylu’ya isim vermeden tepki gösteren CHP’li Mahir Polat, “Belediyelerde ihmaller de olabilir, ihale süreçlerine yönelik sorunlar da olmuş olabilir. Ama elbette yargının bağımsız ve tarafsız olarak, masuniyet karinesini koruyacak şekilde ve hiç kimseye haysiyet cellatlığı yapmayacak şekilde süreci yürütmesini isteriz. Ancak 2018’deki beyefendi, oturduğu yerden kumanda masasında gibi operasyonu takip ediyor. Devlet ve yargının, seçilmiş insanların itibarını koruması gerekirken bu tür operasyonlara alet olması kabul edilebilir değil. Bizimle mücadele etmek istiyorsanız, sahaya inin, bu tarz ucuz operasyonlara tevessül etmeyin. Mustafa Kayalar başkanımız uzun yıllar İzmir halkına hizmet edecek donanımda. Ona geçmiş olsun diliyorum. Menderes halkına da başkanlarının arkasında durdukları için teşekkür ediyorum. CHP üzerinden ‘çamur at izi kalsın’ tarzı operasyonları İçişleri Bakanlığı vasıtasıyla yürütmeye devam edecekler. Bunlara partimiz hazır. Biz kadrolarımıza güveniyoruz. Hepimizin özel hayatları takip ediliyor ama hiçbir şeyden ürkmüyoruz çünkü halk adına doğru işler yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi