İzmir inşaat sektörünün önde gelen isimlerinden Mimar Erkut Tamay, yaptığı açıklamada gençlik kollarından beri üyesi olduğu Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve İzmir halkının layık görmesi durumunda milletvekilliğine hazır olduğunu dile getirdi.   

VATANDAŞIMIZ UMUT ARIYOR: BİZ HAZIRIZ

İzmir siyasetinin genç ve üretken yüzü CHP’li Erkut Tamay, erken genel seçim iddialarına ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin yaşadığı buhrandan çıkışın reçetesinin Millet İttifakı iktidarının kadrolarının olduğunu vurgulayan Tamay, “Ülkede ekonomik kriz her geçen gün derinleşiyor. Temel ihtiyaçlar ile enerji ve gıdadaki fahiş artışlar vatandaşın belini bükmüş durumda. Pahalılık sadece vatandaşımızı kara kara düşündürmüyor. Esnaf, sanayici, çiftçi, üreten, üretmek isteyen herkes şu an büyük bir dar boğazının içerisine düşmüş durumda. İşsiz, iş arayan gençler gibi okuyan gençler gibi çalışanlar, emekli insanlar, esnaf, sanayici, çiftçi bu karanlığın aydınlığa çıkması için bir umut arıyor. Gerek kamuda gerekse de özel sektörde ödenen ücretler ile emekli maaşları da, enflasyonun çok çok altında kaldığını iyi biliyoruz. Biz biliyoruz, milyonlar biliyor ama hükümet görmüyor, görmek istemiyor. Bu nedenle, öncelikli olarak, sandığın kurulması ülkeyi aydınlık günlere kavuşturacak seçimlerin yapılmasıdır. Çünkü siyaset yapan herkese şuan düşen ilk ve ana görev ülkede ekonomik refahın, adaletin, eşitliğin, temel hak ve özgürlüklerin sağlanmasına katkı koymasıdır. Bu da genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin de içerisinde yer aldığı Millet İttifakı’nın iktidarında olacaktır. Biz Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferleri olarak buna hazırız ve güzel ülkemizi çalışarak, üreterek yeniden aydınlık günlere döndüreceğiz" ifadelerini kullandı.

ÜLKEMİZ YENİDEN CUMHURİYET AYARLARINA DÖNECEK

Tamay, Türkiye’de son dönemde hayata geçirilen uygulamaların sadece kişilere, yandaşlara özel uygulamalar olduğuna da dikkat çekerek, “Ülkemizin gelişmesi ve ekonomik krizden kurtulması için ilk ve öncelikli unsur sektörler ve vatandaşlarımız için sosyal adaleti sağlayan, teşvik edici, adil yasa ve uygulamaların acilen hayata geçirilmesidir. Mesela benim de bir ferdi olduğum inşaat sektörünü incelediğimizde inşaat sektörünün üç-beş kişinin tekeline bırakıldığını görüyoruz. Bununla birlikte sektörün çok fazla temel sorunu olduğu bunların başında da demir, çimento, kum ve beton malzemelerin her gün fahiş oranda zamlanması olduğunu görüyoruz. Böyle bir durumda ne inşaat sektöründeki firmalar önünü görüyor ne de vatandaş artan konut fiyatlarından dolayı ev alamıyorlar. Ev almayı bırakın evlerin maketlerini bile inceleyemiyor. Millet İttifakı iktidarında ehli kadrolar göreve gelecek ve vatandaşlarımız gibi her sektörü de rahatlatacağız. Bu sağlıkta da, eğitimde de, sanayileşmede de, inşaat sektöründe de olacak. Sosyal devlet ilkelerinin tümünü hayata geçirerek vatandaşımızın, esnafımızın, üreticimizin, çiftçinin refahını sağlayacağız. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, bu kara düzen bitecek. CHP ilçe örgütlerimizle, il örgütlerimizle kenetlenerek bu amaç uğrunda ilerliyoruz. Erken ya da zamanında gerçekleşecek seçimin ardından halkın iktidarını kuracak, Millet İttifakı’nın iktidarında adalet, eşitlik, sosyal barış sağlanacak, üretimi teşvik edici politikalar hayata geçirilecektir. Millet İttifakı’nın iktidarında ülke Cumhuriyet ayarlarına dönerek rotası hep huzur için, refah için üretim olacaktır” dedi. 

GÖREV VERİLİRSE ONUR DUYARIM VE HAZIRIM

Görev verilmesi durumunda İzmir’in parlamentodaki temsilciliğini severek ve onurla yapmaya hazır olduğunu belirten Mimar Erkut Tamay, “İzmir’i, İzmir’in her bir ilçesini, köyünü, mahallesini çok iyi biliyorum. İzmir’in ana sorunlarının başında kente doğru yatırımların gelmesi, kentsel dönüşümlerin yapılması, yerel yönetimlerin önünü tıkayan bürokratik engellerin aşılamaması ve istihdam olanakların yaratılmaması gelmektedir. Bu sorunların çözümünde İzmir’e, İzmir halkına büyük katkılar verilebileceğime inanıyorum. İzmir benim evim. Çocukluğum, gençliğim, iş hayatım hep İzmir’de geçti. Hala İzmir'e değer katan yatırımlar yapmaktayım. Yedi yirmi dört bu kentin içindeyim, hiçbir zaman kopmadım. İzmir’e hizmet etmek istiyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Partim ve halkım layık görüp görev verirseler onur duyarım. Ben bu göreve hazırım ve halkımızın gözü, kulağı, sesi olurum. Başka arkadaşlarıma bu görevi layık görürseler de İzmir sevdamıza büyük bir aşkla destek vermeye devam ederim. Yeter ki Cumhuriyet kazansın, İzmir kazansın, halkımız kazansın" dedi

Editör: Haber Merkezi