İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) İzmir İl Başkanlığı kongre süreci tamamlandı. Tek adayla gerçekleşene seçimde, oy kullanan 611 delegenin 258’inin oyunu alan Deniz Yücel, ikinci kez üst üste il başkanı seçilmiş oldu.

‘TÜRKİYE’Yİ YÖNETMEYE HAZIRIZ’

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, seçim sonrası yaptığı ilk açıklamada önemli mesajlar verdi. İzmir’de yeni kadroların belirlendiği kaydeden Yücel, “CHP’de kongre süreçleri her zaman heyecan ve büyük bir beklenti ile geçiyor. CHP de her zaman demokrasiye yakışır bir şekilde kongrelerini yapıyor. Bu dönem CHP’de yer alacak arkadaşların, CHP’yi iktidara taşıyacak kadrolar olacaklarına yürekten inanıyorum. Kongremizin İzmir’e, partimize, ülkemize ve mücadelemize hayırlı olmasını diliyorum. CHP, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra iktidara çok yakın, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun önderliğinde ve liderliğinde CHP tüm kadroları ile Türkiye’yi yönetmeye hazır bir siyasi parti. Bunun bize yüklediği tarihi bir sorumluluk ve misyon var. Bu sorumluluğun bilinciyle partimizi ilk genel seçimlerde iktidara taşımak için mücadelemize devam edeceğiz.” diye konuştu.

NEDEN AZ OY ALDI?

Oy kullanan 611 delegenin 258’inin oyunu alan Deniz Yücel’e, aldığı oyun düşük olmasının sorulması üzerine CHP’li Yücel şu cevabı verdi: “Aday olma yeterliliğine sahip, örgütün desteğini alan herkes aday olabilir. Birden fazla aday da olabilir, tek aday da olabilir. Geçtiğimiz hafta 30 ilçe başkanımızın, adaylığım konusunda ortak bir destek açıklaması olmuştu. Bu beni çok mutlu etti. Çok önemli bir açıklamaydı. Ben hiç aday olacağımı söylemedim. Çünkü, bu görevlere aday olunacağını düşünen biri değilim. Bu görevler talep edilmez, verilir. Özellikle ilçe başkanlarımızın açıklaması ile görevin tarafıma tevdi edilmiş olduğunu ve görevden kaçmayacağımı ifade ettim. Tek adaylı bir yarış olduğu için de, birçok arkadaşımızın il başkan adaylığında işaretleme yapmayı unuttuğunu tarafımıza ve ilçe başkanlarına ilettiklerini öğrendik. İzmir gibi bir kentte 30 ilçede bir uzlaşı sağlamak kolay değil. Kendilerini listede göremeyen arkadaşlarımız tepki de göstermiş olabilirler. Bunları da anlayışla karşılıyoruz ama bu listeler oluşurken 30 ilçe başkanımızın ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in görüşlerini ve önerilerini aldık. Mümkün olduğunca da listeye yansıttık. Ne olursa olsun çıkan sonuçların partimize güç katacağına yürekten inanıyorum.”

Editör: Haber Merkezi