ÜMİT KARTAL / İZ GAZETE - Yerel seçimler için süre yaklaşırken, partilerin aday adayları da kendilerini tanıtmak üzere çalışmalar yürütüyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nde aday adaylığı başvurularının son gününde ‘ilginç’ olaylar yaşanıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Bayraklı Belediye Başkan Aday Adayı olan, önceki dönem İl Başkan Yardımcısı ve eğitimci Serdar Sandal’a ilçede kendisini tanıtan afişler astığı gerekçesiyle 8 bin lira para cezası kesildi: Hem de Cumhuriyet Halk Partili Bayraklı Belediyesi tarafından…

EN ÜST SINIRDAN CEZA

Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, şikayet geldiği iddiası ve ‘korsan afiş’ asıldığı gerekçesiyle Serdar Sandal’a en üst sınırdan ceza kesti. Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi’nde müdür olarak çalışıyorken, görevinden istifa ederek CHP’den aday adaylığı başvurusu yapan Serdar Sandal, kendisini tanıttığı afişler nedeniyle CHP’li belediyeye 8 bin TL ceza ödeyecek.

‘CEZACI BAŞKAN’ BÜYÜKŞEHİR’E ADAY

CHP’li aday adayına astığı afişler bahanesiyle 8 bin TL para cezası kesen Bayraklı Belediyesi’nin Başkanı Hasan Karabağ da bu dönem CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talip olduğunu açıkladı. Başkan Karabağ, İlçe Başkanı ile birlikte İzmir’in ilçelerinde seçim turuna çıktı.

‘NASIL BİR ZİHNİYETİN SONUCU ANLAMADIM’

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız aday adayı Serdar Sandal, cezanın henüz kendisine tebliğ edilmeden internet sitelerinde yer aldığını, kendisinin de haberlerden okuyarak öğrendiğini söyledi. Sandal şöyle konuştu: “CHP logolu afişleri korsan ilan etmek nasıl bir zihniyetin sonucudur anlamış değilim. Cumhuriyet Halk Partisi’nde üç dönem İl Başkan Yardımcılığı yapmış bir öğretmenim. Türkiye’nin en iyi okullarına binlerce öğrenci yerleştirdim. Bayraklı ve Karabağlar Belediyeleri’nin eğitim merkezlerinde emeğim var. Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi’nde ise aktif olarak çalıştım. Bugün bu kurum Çiğli’nin göz bebeği durumunda. Benim eğitim ile çalışmalarından rahatsız olan FETÖ’cülerin ihbarı sonucu hakkımda CHP propagandası yapmaktan soruşturma açıldı. CHP MYK bana sahip çıktı. Bayraklı’ya aday olmamdan rahatsız olanlar, bunu bile kötü bir şey gibi haber yaptırdılar. Oysa ben o dönemde bile partimden istifa etmedim”

‘PARTİMİZİN ONAYLAYACAĞINI SANMIYORUM’

Kendisine verilen cezanın ve afişlerinin söktürülmesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkelerine aykırı olduğunun altını çizen Sandal, “Partimiz siyasal mücadelenin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını, ifade ve örgütlenme özgürlüğünü savunan sosyal demokrat bir partidir. Parti Genel Merkezimizin de böylesi antidemokratik tutumları onaylayacağını sanmıyorum” dedi.  

‘KENDİMİ GERÇEK CHP’LİLERİN VİCDANINA EMANET EDİYORUM’

Bayraklı Belediyesi’nin CHP tarafından yeniden kazanılmasının ‘çantada keklik’ olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Sandal, böylesi kritik bir seçim öncesinde yapılanın halka ve partiye karşı sorumsuzluk olduğunu söyledi. Sandal sözlerini şöyle tamamladı: “Yolum halka hizmet için hak yoludur. Yapılanlara güler geçerim. Söktürdükleri afişlerimi onlarca gönüllü genç yeniden asacaktır. Kendimi Bayraklı’ya ve gerçek CHP’lilerin vicdanına emanet ediyorum”  

İşte Serdar Sandal’ın ceza yemesine sebep olan afişi:

Editör: Haber Merkezi