İZ GAZETE -CUMHURİYET Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İz Web TV’de İz Gazete Genel Yayın Yönetmeni Ümit Kartal ve İz Gazete Genel Koordinatörü Özgür Coşkun’un sorularını yanıtladı.
 

Koronavirüs salgını ile mücadele konusunda Türkiye’nin iyi bir sınav vermediğini söyleyen Bayır,iktidarın CHP’li belediyelerin yaptıklarını yapamadığını belirtti. Bayır, “Adana Büyükşehir Belediyesi, 45 günde Sahra hastanesini hayata geçirdi ama onay alamadı. Partili Cumhurbaşkanı ise hala ‘hastane yapacağız’ diyor. Neredeyse koronavirüs salgını ülkeyi terk edecek devlet hala bu konuyu çözmeye çalışıyor" diye konuştu.

Günlerdir çözüm bekleyen maske problemine ilişkin görüşlerini de İz Web TV aracılığıyla paylaşan Bayır, “Biz maskeyle ulaşamadık ama İtalyanlarla İspanyollar ulaştı. Cumhurbaşkanı kendi logosuyla onlara koli koli maske gönderdi. Şimdi günde on kez telefon ediliyor bana, maskem yok lütfen yardım edin diye. Kabul edilecek gibi değil"ifadelerini kullandı. Bayır ayrıca Bilim Kurulu’nda Türk Tabipler Birliği temsicisinin bulunmamasına da tepki gösterdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AKP ve MHP’nin oyları ile kabul edilen Yargı İnfaz Düzenlemesi ile mafyanın, hırsızlarıncezaevinden çıkartıldığını söyleyen Bayır, "İktidar sanki 'İyi ki koronavirüs geldi de, biz birçok şeyin üzerini örttüm' anlayışında dolaşıyor. Bu kabul edilir bir şey değil. ‘Ben her şeyi bilirim’ derseniz bu yaşadıklarımız çok doğaldır. Umuyorum ki Cumhurbaşkanı bu yanlıştan en kısa zamanda döner" dedi.

'GİDEN CANLARIMIZ NE OLACAK?'

Dünyanın hiçbir yerinde sokağa çıkma yasağının üç saat önceden haber verilerek uygulanmayacağının altını çizen CHP’li Bayır, "Ortada yasağı 3 saat önce haber verip, vatandaşı paniğe sürükleyen, o izalosyonu kendi bozan bir İçişleri Bakanı var. Sonra istifa ediyor ve istifası da kabul edilmiyor. Bir mağduriyet biçimi ve tiyatrosu. Türk toplumunun buna cevap vereceğini düşünüyorum”şeklinde konuştu. Bayır, “Bu ihmal ile giden canlarımız ne olacak?" diye sordu.

'AYNI GEMİDEYİZ'

Cumhuriyet Halk Partili Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ekmek satışının Mersin Valiliği tarafından yasaklanmasına dair konuşan Bayır, İçişleri Bakanlığı'na tepki gösterdi. Söz konusu kararı "Akıl alır gibi değil” diye niteleyen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Tacettin Bayır,sözlerini şöyle sürdürdü:

“Koronavirüs AKP için ne tehlikeydeyse CHP için de o tehlikede. Bu olayın partisi olmaz. AKP' li belediyelere her türlü izni vereceksiniz ama CHP'li belediyelere izin vermeyeceksiniz. Ben buradan soruyorum Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin vatandaşa ettiği yardımla Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ettiği yardımın arasında ne fark var? İkisi de vatandaşa ulaşmıyor mu? Ne Tunç Soyer, ne Abdül Batur, biz bu yardımları yaparken parti gözetmeksizin yapıyoruz. Bu yardımlardan rahatsız olup, oy kaybı yaşanmasın diye yasak çıkaranlar onlar. Ama bilsinler ki, hepimiz aynı gemideyiz. Gemi battığında Tanrı yukarıdan AKP'lilere can simidi atıp, CHP'liler boğulsun demeyecek"

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirlen maskematik uygulmasını başarılı bulduğunu ifade eden Bayır, “Vatandaş, İzmir kartını göstererek beş adet maskele alabiliyor. Onun dışında dağıtılan yardımlar, verilen koliler var. Bizim hizmet vermemize sayın Cumhurbaşkanı engel olamayacak. Yüzümüzün akıyla çıkacağız ve halk CHP’nin takdirini sandıkta verecek" dedi.

ÇÖZÜM VURGUSU

Türkiye’nin ekonomisinin koronavirüs salgınından önce de zor zamanlar yaşadığının altını çizen Bayır, “Ekonomi AKP'nin beceriksizliği ile önceden battı zaten" dedi. Bayır ayrıca koronavirüs salgını ile birlikte tüm dünyayı ciddi bir gıda krizinin beklediğini sözlerine ekledi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin halk adına alınan doğru kararları desteklediğini vurguda bulunan Tacettin Bayır, “Doğru yapılan bir iş varsa alkışlıyoruz. TBMM'de çıkarılan yasalara bakın, eğer halkın işine yarar bir şey varsa AKP'liler ile beraber el kaldırmışızdır. Bizim muhalafet yöntemimiz ortak çözüm üretmektir" diye konuştu.

Tacettin Bayır sözlerini “AKP’nin bu ülke üzerinde yaptığı tahribat çok yüksek.Cumhuriyet’in bütün kazanımlarını elden çıkardılar, kendimize gelmemiz zaman alacak. Ama biz üretime saldıracağız. Tabii ki burada CHP olarak sorumluluğumuzun farkındayız. CHP varsa halk için var. Daha önce de söyledik, CHP iktidarında hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek" diyerek sonlandırdı.

'BU DÖNEMDE PARTİZANLIK OLUR MU?'

Tacettin Bayır, "Gerçekten güçlü bir devlet, bu insanları eve hapsediyorsa onların ne yiyip içeceğine de düşünmeli. Eğer sen o insanlara ulaşamıyorsan da yerel belediyeler ulaşıyorsa senin şapka çıkarıp selam durman lazım. Ama onlar eyvah diyor, CHP'li belediyeler bunu yapıyorsa, oylar da ona gidecek. Bu dönemde partizanlık olur mu? Ödleri kopuyor CHP'li belediyeler vatandaşa hizmet edecek diye" ifadelerini kullandı.
 

Editör: Haber Merkezi