TUGAY CAN / İZ GAZETE - Yerel seçimler için geri sayım devam ediyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nde adayların ne zaman belileneceği merka konusyken, 11 tane aday adayını Bulunduğu Karaburun'da aday adayların İsmet Bal gazetemize açıklamalarda bulundu. Bal, “Karaburun’un çok büyük sorunları var. Turizme yönelik sorunlarımız var. Marka değerleri noktasında sorunlarımız var. Bunları çözmek için aday adayı oldum.” diye konuştu.

Karaburun’un hali hazırda pek çok problemi olduğunu belirten Bal, bu sorunları çözebileceğine inandığı için aday olduğunu söyledi. Bal, “Ben Dokuz Eylül Tapu Kadastro Meslek Yüksekokulunu, Anadolu Üniversitesi’nde Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdim. Son olarak da Okan Üniversitesi’nde yüksek lisansı bitirdim. Bir tapu müdürü olarak belediyecilik noktasında vereceğimiz çok şey var çünkü Karaburun’u ve vatandaşları çok iyi biliyorum. Mesleki bilgi birikimimizi, cesaretimizi ve kamu idareciliğini Karaburun’a vereceğimiz çok şey var. Projelerimizi hazırladık. Karaburun’da altyapı açısında büyük problemlerimiz var. Kanalizasyon problemimiz var. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte en hızlı şekilde bu projeyi çözeceğiz. Yaz aylarında içme suyu problemi yaşıyoruz. Açılan kuyular yoluyla içme suyu elde ediyoruz. Devlet Su İşleri’nin Karaburun’a şu an yaptıracağı iki tane baraj var. Bu barajın bir an evvel bitirilmesi için çalışma yürüteceğiz. Buralardan su temininde bulunacağız. Bunların hepsini Karaburun Belediyesi çözmek zorundadır.” dedi.

‘KARABURUN’DA BİR MARKA DEĞERİ YARATMAMIZ LAZIM’

Marka değeri konusunda sıkıntılarının olduğuna dikkat çeken Bal sözlerini şöyle sürdürdü;

“Turizm noktasında büyük sıkıntılarımız var. RES’ler konusunda büyük sıkıntılarımız var. Bunları yaşam alanlarından mümkün olduğunca uzak tutmak lazım. Bunun önüne geçmek için gerekli çalışmaları yürüteceğiz. Balık çiftlikleri, balıkçılık yapan vatandaşlarımızın açısından büyük sorun taşıyor. Bir de denizimizin ve koylarımız kirleniyor. Ülkemizin bütün denizlerini gezdim. Ayrıca bizim turizme yönelik bir de tanıtım eksikliğimiz var. Marka değerimiz olmadığı için sesimizi yeterince duyuramıyoruz. Buradaki eksikliklerimizi mutlaka gidermemiz gerekiyor.”

‘GELİŞİMİN ÖNÜNDE DURAMAYIZ AMA RANTA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ’

Karaburun’un gelişmesi ile birlikte ranta açılmasının da mümkün olabileceğini aktaran Bal, “Gelişimin önüne geçmek zor, mutlaka bir marka değeri yaratmanız gerekiyor. Marka değeri yaratamazsak, o güzelim koyları betonlaştırmış oluruz. Dolayısıyla biz çağdaş, bilimsel imar planları yaparak parsel planlarını gözeterek, mimari ve estetik açıdan çağdaş kent görünümüne kavuşmamız lazım. Şehre mutlaka bir değer katmamız lazım. Gelişeceğiz ancak, bunu yaparken gelecek kuşaklara güzel eserler bırakmamız lazım. Gelişimin önünde duramayız, ancak kesinlikle şehri ranta kurban etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

‘PROJELERİMİ ADAY OLAN KİŞİ İLE PAYLAŞIRIM’

AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı hakkında da konuşan Bal, “İzmir ithal adaya prim vermez. Bunun örnekleri daha önce de görüldü. Dolayısıyla biz sosyal demokrat bayrağı indirmeyeceğiz. Partimizin amacı 30 ilçe artı İzmir Büyükşehir Belediyesi’dir. Bundan kimsenin kuşkusu olmaz.” dedi.

Bal sözlerini şöyle sürdürdü;

“Ülkenin iktidarı yerel yönetimlerden geçer. Eğer biz yerel yönetimlerde başarılı olursak iktidarı alçağımızdan eminim. İttifakalar Karaburun da prim yapmaz. AKP-MHP ittifakı bizi zorlamaz. Karaburun’da oy patlaması yapacağımı düşünüyorum. Aday gösterilmeme durumunda projelerimizi paylaşırım. Ancak kesinlikle aday gösterileceğimi düşünüyorum.”

Editör: Haber Merkezi