TUGAY CAN–YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE İzmir Kitap Fuarı’nda İz Gazete okurları ve İz Web TV izleyicilerine özel seçim değerlendirmesi yapan CHP Parti Meclisi Üyesi ve 24.dönem İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, kazanılmış seçimlerin hukuka dayanmayan itirazlarla sürüncemede bırakıldığını dile getirdi.

‘TEHDİTLER HALKA EZİYETTİR’

İstanbul’da seçimleri kazanan Ekrem İmamoğlu’na mazbatasının verilme süreci uzarsa ülkede gerginliğin artabileceğini belirten Aksünger, “Bu kamplaşmayı önlemek gerekiyor. CHP açısından büyük kentlerin alınması çok önemliydi. Kentli seçmenin bir dönüşümü söz konusu, özellikle İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde seçmen hoşnutsuzluğunu gösterdi. Önümüzdeki süreçte layığıyla, sosyal demokrat belediyecilik anlayışını yukarılara taşımak gerekiyor. İktidar tarafından gelen tehditler hem yerel yönetimlere hem de halka eziyettir. Cumhurbaşkanı’nın söylemlerini de doğru bulmuyorum. Ancak İzmir ve Eskişehir örneğinde olduğu gibi kendini ispat etmiş bir belediyecilik anlayışı var. Kendi yağıyla kavrulup, borcu olmadan Türkiye’ye örnek olabilecek yerler olabiliyor demekki. Bütçeler incelendiğinde gerçekten de halkın yararına olmayan, bir takım yerlere aktarılan paralar halka dokunduğunda, sosyal aktivitelere veya alt yapıya harcandığında neler olduğunu herkes görecek. Cumhurbaşkanı’nın yaptığı tehditlerin, zorla kendisine yaptırıldığını düşünüyorum, bunun da bir faydası olacağını düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

‘ORTAK YAŞAM İSTEĞİ EN ÖNEMLİ ŞEYDİR’

31 Mart sonrası, Türkiye’de ortak yaşama isteğinin ortaya çıktığını söyleyen Aksünger, “Yönetenler birbirini eleştirebilir, en doğal haklarıdır. Ancak bir siyasinin başka bir partiye oy veren insanlara hakaret etmesini doğru bulmuyorum.  Bu büyük bir kamplaşmadır, toplum zaten son 7-8 yıldır oldukça gerginleşti. Bir ülkenin gelişmesinde ortak yaşam isteği en önemli şeydir ve bunun yerel yönetimlerimizin sosyal demokrat belediyecilik anlayışında pekişeceğini düşünüyorum. Kültür anlamında da toplumun hızlı trenlere bindirilmesi gerektiğine inanıyorum. Muhakeme yeteneği, eğitimden kaynaklı olarak sıkıntılı bu ülkede, çocuklarımız dünyadaki diğer çocuklar arasında geri kalıyor. Yerel yönetimlerin bu konuda çalışmalar yapmasını isteyeceğiz” dedi.

‘DAMAT EFENDİNİN YERİNE İŞİ BİLEN BİRİNİN GELMESİNİ İSTERİM’

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Türkiye’de beka sorunu yaratan adam haline geldiğini belirten Aksünger sözlerini şöyle tamamladı: “Erken seçim söylemleri Devlet Bahçeli üzerinden değerlendiriliyor, yani yüzde 10 oy alan birinin erken seçim belirlemesi de ne demek. Bu da olabilir ama pazardan mal kaçırmak gibi bir şey değil bizim açımızdan.  Türkiye’nin kaynakları kısıtlanmış durumda her şeyiyle ancak Sayın Bahçeli kendine pozisyon almak için bunu yapıyorsa, büyük bir ihanet içinde olduğunu görüyorum. Açıkçası Sayın Bahçeli’nin AKP’ye nasıl bir kazık attığını gördük. Adana gibi bir yerde beşinci parti olup orada kendine aday gösterebildi, aynı şey Mersin için de geçerli. Sayın Bahçeli Türkiye’nin beka sorunu yaratan adamı haline gelmiş vaziyette benim için. Yerel seçimlerin hayırlı olmasını, sokaktaki gerginliğin bir an önce azaltılması, ekonomi ile ilgili yatırımların biran önce devreye sokulması, damat efendinin yerine de gerçekten işi bilen bir adamın getirilmesini temenni ederim”

Editör: Haber Merkezi