Seçimde alınan başarının sorumluluklarını artırdığını belirten İGC Başkanı Misket Dikmen, gazetecilerin sosyal ve ekonomik anlamda daha iyi koşullara ulaşması için mücadele edeceklerini belirtti. Gazetecilerin yasal anlamda yaşadığı sorunlarla ilgili milletvekillerine önemli görevler düştüğüne de dikkat çeken Dikmen, "Birçok gazeteci arkadaşımız sigortasız çalıştırılıyor. Sektörde yaşanan küçülme nedeniyle gazetecilerinin büyük bölümü basın danışmanlığı görevine geçerek sarı basın kartı hakkını kaybetti. Bu anlamda TBMM'den yasal düzenlemeler yapılarak bu hak kaybının düzeltilmesi gerekiyor. Buradan tüm yetkililere çağrı yapıyoruz. TBMM çatısı altında gazetecilerin yaşadığı bu sorunlar için çözüm bulunmalıdır" diye konuştu.

İGC seçimlerinde Misket Dikmen ve ekibinin başarısının çok önemli olduğunu anlatan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da, "Bir kadının liderliğinde farklı oyla seçildiniz. Bu çok büyük bir başarıdır" dedi. İzmirli gazeteci milletvekilleri olarak her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını belirten Özkan, gazetecilerin ekonomik özgürlüğüne kavuşabilmeleri için önce ev sahibi olmaları gerektiğini dile getirdi. Bu kapsamda TOKİ ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı başta olmak üzere tüm yetkililerle görüşmeye hazır olduğunu kaydeden Özkan, "Her türlü konuda üzerime düşen görevleri yapmaya hazırım. Gazetecilerin sosyal ve ekonomik anlamda ileriye taşıyacak her türlü projenizde yanınızdayım. Mesleki kaliteyi artırmak için planlama yapalım ve TBMM çatısı altında bunu tüm kesimlerle tartışalım. İGC'nin yaptığı bu çağrıyı tüm Türkiye'ye yayalım. Bu kent, enerjisiyle tüm ülkeyi etkilemeli. Bunun için hep birlikte çalışalım. Yaptığınız bu çağrıyla gazetecilerin özlük haklarından ekonomik anlamdaki sorunlarına kadar birçok alanda atılacak her adımda sizin yanınızdayım" diye konuştu.

CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak'ın katıldığı ziyarete, İGC Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Attila, Gaye Karadağ, Semih Aksoy, Kenan Çimen, Sadık Pala, Hakan Dirik, İlken Çoban, Dilek Gappi, Tayfur Göçmenoğlu da yer aldı.

İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi