İzmir'in Bergama ilçesini ziyaret eden CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, ülkenin olağanüstü hal, sıkıyönetim ve savaş hali yasalarıyla yönetilmesinin önüne geçmek için referandumda hayır diyeceklerini söyledi. 

16 Nisan'da yapılacak olan anayasa değişikliği ile ilgili referandum için İzmir ilçelerini gezen, görüş ve düşüncelerini vatandaşlarla paylaşan CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Bergama'nın Zeytindağ Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu. CHP Bergama İlçe Başkanı Ayşe Demirci Şimşek ve bazı partililerin eşlik ettiği CHP'li Musa Çam ilk olarak Zeytindağ Pazarı'nı dolaştı. Daha sonra Maltepe Mahallesi'nde kahve toplantıları yaparak, esnaf ziyaretleri gerçekleştiren Çam, Sarıcalar ve Bölcek mahallelerini de ziyaret ederek vatandaşlara niçin 'hayır' denilmesi gerektiğini anlattı.

Vatandaşların sorularını da cevaplayan Çam, cumhuriyet, demokrasi ve hukukun üstünlüğünün önemine dikkat çekerek, "Çocuklarımızın, torunlarımızın, ülkemizin geleceği için sonuna kadar halkımıza gerçekleri anlatacağız. Bu bizim partinin çok daha üzerinde tuttuğumuz asli görevimiz. İrademizi, seçme seçilme hakkımızı bir tek kişinin eline teslim etmeyelim. Parlamenter sistemin yok olmaması, cumhuriyetimizin değerlerinin yok olmaması için 'hayır' diyeceğiz. Ülkemizin olağanüstü hal, sıkıyönetim ve savaş hali yasalarıyla yönetilmesinin önüne geçmek için hayır diyeceğiz. Kız çocuklarımızın, kadınlarımızın özgürlüklerini daha fazla kaybetmemeleri için hayır diyeceğiz. Denetlenemez bir sistem istemiyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi