Bülent Delican'ın açıklamalarını, AKP'nin verdiği mesajlarla uyuşmadığını dile getiren Yüksel, açıklamasında şunlara yer verdi.

Sayın Delican'ın söz ettiği projeler için, İzmir neredeyse 3 buçuk yıldır merkezi yönetimin onayını bekliyor. Bu projeler hayati önem taşıyan projeler. AKP İl Başkanının Aziz başkanın Ankara'da bakanlarla görüşmesinden önce yaptığı açıklamalarda, birlikte çalışma ve uyum sürecini engelleyecek olumsuz açıklamalardı. Birlikte İzmir için güzel şeyler yapalım derken hala ortalığı gerecek, karıştıracak açıklamalar yapıyor. Bu açıklamalar AKP'nin "Sarılalım, selamlaşalım" açıklamalarıyla tam zıt açıklamalar. Mevkidaşıma sesleniyorum, bu huyunuzdan vazgeçin, İzmir'e lafta yapacağınızı söylediğiniz onay bekleyen hizmetler için, ortak bir çalışma fırsatı ve uyum yakalanmışken, negatif açıklamalarla ne İzmir halkını, nede gündemi germeyin. İzmir için ortak hareket etmeye hazırsanız, biz zaten buradayız

ONAY VERİN SORUN ÇÖZÜLSÜN

Bülent Delican'ın "Körfez kokuyor" açıklamasına da değinen,  CHP İzmir İl Başkanı Yüksel " Büyükşehir belediyemizin yapmak için, iktidardan onay beklediği projeler Sayın Delican'ın söz ettiği sorunların tam olarak çözümünü sağlayacak projeler. CHP'li belediyelerimizin yaptığı yatırımlarla, Körfezdeki koku ve kirlilik oranı Binde bire kadar gerilemiş durumda. Ancak mevsimsel geçişler sırasında enderde olsa bu kokular duyulabiliyor. Büyükşehir Belediyemizin her şeyiyle hayata geçirmeye hazır olduğu, AKP iktidarından onay bekleyen projeler bittiğinde, sorun tamamen çözülmüş olacak.  Sayın Delican'ı İzmir'i gerecek açıklamalar yapmak yerine, İzmir'i rahatlatacak projelerimiz için el ele vermeye davet ediyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi