CHP İzmir örgütleri, cumartesi günü Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde toplanıp İl danışma Meclisi yapacak. Meclise tüzük gereği il yönetimi, il disiplin kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve ilçe sekreterleri, partili belediye başkanları, milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri ve Yüksek Disiplin Kurulu üyeleri katılacak. Ancak il yönetimi, katılımı artırmak için ilçe yönetimlerinin örgüt ve bilişimden sorumlu ilçe başkan yardımcıları ile kadın ve gençlik kolları ilçe başkanlarını da davet etti. Toplantıda sendikalar ve meslek örgütleri de konuşma yapacak.

"MUTLU İNSANLARIN ÜLKESİ UZAKTA DEĞİL"

CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel, parti içi tartışmaları bitirip barışı sağlamak için çaba gösterdiğini, bunun yolunun da parti içi demokrasi ve katılımcılıktan geçtiğini belirterek, şunları söyledi:

"Bu nedenle tüm üyelerin katkısını alacağız. Bu bizi başarıya taşıyacak. Örgütle üyeyle omuz omuza sırt sırta vererek AKP'nin yarattığı baskıcı, otoriter rejime karşı birlikte mücadele edeceğiz. Üretmeyen sürekli tüketen Türkiye'ye son vereceğiz. Her yere inşaat diken, insanları evlendirelim, üç çocuk yaptıralım, krediyle ev, araba aldıralım zihniyetini tarihe gömeceğiz. Sevdiklerimizi evden uğurlarken dönmelerini endişe ile diken üstünde bekleyeceğimiz bir Türkiye için hep birlikte mücadele etmeliyiz. Bu ülkeyi Ortadoğu bataklığından çıkaracağız. Rejim tartışmalarının yaşanmadığı, anayasa ve demokrasinin askıya alınmadığı, gazetecisine, sanatçısına ve muhalefet milletvekiline soruşturma açmayan mutlu insanların ülkesi uzakta değil."

Elif DEMİRCİ / İZMİR, (DHA)

Editör: Haber Merkezi