TUGAY CAN / İZ GAZETE - 24 Haziran Genel seçimlerinden sonra 2019 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde de ittifak yapmak için masaya oturan İyi Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi arasındaki görüşmeler devam ediyor. Kemal Kılıçdaroğlu ile Meral Akşener arasında yürütülen görüşmelerde olumlu yönde yol kat edildiği basına yansımışken; Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü, İyi Parti İzmir İl Başkanlığına bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret sırasında konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, ziyaretin ittifak görüşmesiyle ilgili olmadığına dikkat çekerek, ziyarette geç kaldıklarını söyledi. Ülke gündeminin çok yoğun olduğunu kaydeden Yücel, “Bugün 5 Aralık. Bizim için aynı zamanda çok da anlamlı bir gün. İyi Parti Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinde önemli yeri ve misyonu olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda da çıkmış olduğunuz bu yolda, almış olduğunuz bu görevde size başarılar diliyorum. Partiniz için, sizin için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

‘CUMHURİYET DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMAK İÇİN…’

İyi Parti İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ise ziyaret için teşekkür ederken, ülkenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini dile getirdi. “ 1 Nisan sabahı, ülkenin yaşadığı bu sıkıntılı süreçten kurtulduğu ilk gün olur diye düşünüyorum. Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin temel değerlerine, ilke ve inkılaplara sahip çıkmak için, Türkiye siyasetinde henüz on dördüncü ayına dahi girmemiş ancak parlamentoda temsil edilen bir partiyiz.” dedi.

Kırkpınar sözlerini şöyle sürdürdü;

“Gelecek hepimizin. Ülke hepimizin. Bu topraklarda yaşamasının elzem olduğu düşüncesindeyim. Ekonomik sıkıntı aşılabilir ancak bu ülkesinin kutuplaşmayı aşacağı nokta daha önemli. Farklı siyasi partilerin bir araya gelmesidir. Eğer bunu başaramazsak başkalarının işini kolaylaştırırız. Dolayısıyla Cumhuriyet değerlerine inanan insanların bir arada olması gerektiğini düşünüyoruz.”

‘GÖRÜŞMENİN ALTINDA BAŞKA BİR ŞEY ARAMAK DOĞRU DEĞİL’

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel , “Bu görüşme bir ittifak görüşmesi değil nezaket ziyareti. Genel başkanlarımız bu konuda görüşmeleri oluyor. Bu ülkenin geleceğini düşünen herkes zaten birlik beraberlik içerisinde hareket ediyor. Siz buna, birliktelik dersiniz, ittifak dersiniz, gönül birliği dersiniz. CHP ile aynı çizgide olduğunu ve benzer hassasiyetleri taşıdıklarını biliyoruz. Fikir alışverişinde bulunmaya ve ziyarete geldik. Görüşmenin altında başka bir anlamak aramak doğru değil.” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi