TUGAY CAN / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi(CHP)’nde ilçe kongrelerinden sona gelindi. Önümüzdeki hafta sonu gerçekleşecek olan Beydağ, Karşıyaka ve Menemen ilçe kongreleri ile birlikte ilçe kongre süreci noktalanacak. Kongreleri tamamlayan ilçelerde de yeni yönetimler eski yönetimlerden görev devralmaya devam ediyor.

12 Ocak Pazar günü gerçekleşen CHP Narlıdere İlçe Başkanlığı seçiminde 164 oy ile kongreyi kazanan Mesut Durgun, Şahin Fırat’tan yönetimi devraldı. Devir teslim töreninde ayrıca Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin de yer aldı.

‘BELEDİYE BAŞKANIMIZA DAHA ÇOK SAHİP ÇIKACAĞIZ’

Görev teslim töreninde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun, Cumhuriyet Halk Partisi Narlıdere İlçe Örgütü’nün kongre sürecinde iyi bir sınav verdiğini kaydetti. Delagasyonun teveccühü ile iki yıl için Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı için görev aldığını aktaran Durgun, “Biz sağlam adımlarla iktidara yürüyoruz. İktidara yürürken de ihtiyacımız olan şey parti neferleri. Kimseyle bir kırgınlığımız yok. Bizim yolumuz kurucu başkanımızın yoludur. Ne mutlu ki CHP’li bir başkan tarafından yönetilen bir ilçede yer alıyoruz. Görevde olduğumuz süreç içerisinden belediye başkanımıza daha çok sahip çıkacağız” dedi.

‘İKTİDARA YÜRÜYÜŞÜN YOLU AÇILDI’

Bundan sonraki süreç içerisinde daha çok sokakta olacaklarını kaydeden Durgun sözlerini şöyle sürdürdü: “Bundan sonraki yolda tüm Narlıdere’nin arkamızda olacağını biliyorum. İki yıl boyunca tüm mahallelerde, sokaklarda örgüt olarak bulunacağız. Şahin Başkanım ile iki yıl birlikte görev aldık. Kendisine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İktidara yürüyüş yolu açıldı diye düşünüyorum”

‘ONLARIN EMRİNDE OLACAĞIZ’

Cumhuriyet Halk Partisi’nde iki 2015 yılından bu yana Narlıdere İlçe Başkanlığı görevini yürüten ve pazar günü gerçekleşen ilçe kongresinde aday olmayan Şahin Fırat ise devir töreninde yaptığı konuşmada dört yıllık süreçte birlikte çalıştığı isimlere teşekkür etti. Fırat, “Parti içi demokrasi şölenimiz başarılı bir biçimde sonlandı. Bundan sonraki iki yılda kıymetli bir kardeşimiz örgütün başında olacak. Tüm arkadaşlar ellerinden gelen özveriyi gerçekleştirdiler. Partinin mutfağından yetişmiş bir arkadaşımızın örgütün başına geçmesi beni çok sevindirdi. İki yıl boyuca arkadaşlarımız öncü olacaklar. Biz de onların emrinde olacağız”

‘ELEŞTİRİLER BİRLEŞTİRİCİ OLMALI’

İlçe başkanlığının zor bir görev olduğunun altını çizen Şahin Fırat, “Yeni yönetimdeki arkadaşlarımızın başarısı elimizden gelen her şeyi yapacağız. Geçmişte yaşananları gündemimize getirmeyeceğiz. Biz yarına bakacağız. Amacımız kimin il başkanı, ilçe başkanı olacağı değil. Bizim amacımız Cumhuriyet Halk Partisi’nin genelde iktidar olması yönünde. Yapacağımız tüm eleştiriler birleştirici olmalıdır. Geçmişte bizim eksikliklerimiz olmuştur. Ancak arkadaşlarımızın bu bayrağı çok daha ileriye taşıyacaklarını düşünüyorum. Hatamız kusurumuz olmuşsa lütfen beni de bağışlayın” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, eski Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat ve CHP Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun’ a çiçek takdim etti.

Editör: Haber Merkezi