İZ GAZETE-  1 Ocak 2020'den itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret belirlendi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücret teklifini net 2 bin 324 TL olarak açıkladı.Cumhuriyet Halk Partisi'nin siyasi yüzlerinden ise asgari ücretin belirlenen tutarına çeşitli tepkiler geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: "“Başgan “Jest ne oldu jest? Jestini sevsinler senin. Asgari ücrete jest yapacaktın ne oldu? #AsgariÜcret"

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: "Ülkenin kaynaklarını yandaşları kurtarmak için seferber eden AKP, yoksulluk sınırının çok altında, açlık sınırının biraz üstünde asgari sadaka ücretini 2 bin 324 TL olarak belirledi. Cumhurbaşkanı ve kabinesi bu jestiyle bir ay yaşayamaz! #asgariücret"

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan: Hükümet asgari ücreti 2 bin 324,70 TL olarak açıkladı, yüzde 15’lik bir artış söz konusu. Asgari ücreti hesaplayanların çarşı Pazar fiyatlarından, son iki yılda elektriğe yapılan yüzde 73, doğalgaza yapılan yüzde 57 zamdan haberi yok anlaşılan!#asgariuecret

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç: "Açlık sınırının 2109TL,yoksulluk sınırının 6850TL olduğu gerçeği önümüzde dururken #AsgariÜcret in 2324 TL olması insafsızlıktır, kendi halkını yok saymaktır. Yandaşlara üçer beşer yedirenler #Katar a peşkeş çekenler vatandaşını açlığa, yoksulluğa terk etmiştir. #jest mi rest mi ?"

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi:  Açlık sınırı 2109 TL Yoksulluk sınırı 6850 TL Hükümetin Asgari Ücret Teklifi 2325TL. Yazıktır!"

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko: "Zamları açıklarken enflasyonu gözardı edenler asgari ücreti açıklarken işçilerimizi enflasyona ezdirmedik diye övünemezler... #asgariuecret #chp #Persembe"

Editör: Haber Merkezi