Başka bir Türkiye’nin mümkün olduğunu söyleyen CHP’li Sındır, erken seçimde ısrarcı olduklarını belirterek, “Bu düzen böyle gitmez. Bu ülkedeki haramileri, bu ülkeyi soyup soğana çevirenleri devireceğiz” dedi

Partisinin parlamentoda bulunan tüm vekilleriyle 81 ili geçiz saha çalışması yaptıklarını söyleyen Sınıdr, “İktidarın derhal değişmesi ve erken seçim beklentisi olduğunu görüyoruz. Biz de bunu gereği olan çalışmalar yapıyoruz. Tüm vekil arkadaşlarımızla birlikte son dönemde yaptığımız bir çalışma var. 81 ili gezerek vatandaşın sorunlarını tespit etmek için alan çalışması içerisindeyiz. Daha önce mahalle örgütlenmesi çalışmamız vardı. Ben de gittiğim her yerde konuşmama ‘128 milyar dolar nerede?’ sorusuyla başlıyorum. 128 milyar dolar dediğimiz rakam 1 trilyon 100 milyar lirayı bulan bir rakam. Zaten devletin bütçesi 1 trilyon 350 milyar lira. Yani tüm merkezi yönetim bütçesi kadar bir rakam 2 yıl içinde yok oldu. Elbet buradan birileri gelir elde etti. Kasası ekside olan bir devlet yarattılar. Bunun hesabını sormak hepimizin asli görevi. Erken seçim ısrarıyla birlikte bunları soruyoruz, konuşuyoruz” dedi.

‘ARTIK O DENİZ BİTTİ’

AKP’den İzmir’deki kamu yatırımlarına yönelik eleştirilerini değerlendiren Sındır, “Bir soru önergesi verdim. İllere göre merkezi yönetimin yaptığı kamu yatırımlarını sordum ve ‘illere göre yatırım yapmıyoruz’ cevabını aldım. Ülke nüfusunun yüzde 5,8 olan İzmir, toplam kamu yatırımlarından yüzde 2,8 oranında pay alıyor. Yani iki hak ediyorsa bir alan kent. İzmir’e ödenek yok. Ceza çektiriyorlar. Bütün dertleri bu. İzmir’e su getirdik diyorlar. Dakikada 2 bin 500 metreküp su gelmesi gerekirken 2 bin metreküp su yok oluyor. Baraj su tutmuyor, altı delik. Böyle başarısız proje yapıp ‘İzmir’e suyu biz getirdik’ diyorlar. Konak Tüneli’ni yaptılar diye böbürleniyorlar. Başka ne yaptınız? Kimi kandırmaya çalıyorsunuz? Artık o deniz bitti. Halk uyandı. Pandemi de ona vesile oldu. Halkını düşünen bir iktidar yok. 5’li çeteyi düşünüyor. Bu çetelerle el ele, kol kola saraylarda sefa sürüyor. Artık kral çıplak. Bunu da gördükleri için şimdi de Anayasa’yı değiştirmek istiyorlar. Ülkenin her şeyden önce bu iktidardan kurtulması gerekiyor. Ülkenin özgürlükçü, güçlendirilmiş demokratik parlamenter bir sistem gerekli. Bununla ilgili hazırlıklarımızı da yaptık. Birleşmiş Milletler’e ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyene biz de ‘Türkiye 1’den büyüktür’ diyoruz” açıklamasında bulundu.

‘BORÇTAN KURTULMALI’

Tarımdaki sıkıntılara değinen Sındır, İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer’in ‘Başka bir tarım mümkün’ vizyonunun tüm Türkiye’ye örnek teşkil ettiğini dile getirdi. Sındır, “Tunç Soyer Başkanımız ‘Başka bir tarım mümkün’ sloganıyla sadece İzmir değil tüm Türkiye’ye bir mesaj veriyor. Yani bugünkü siyasal iktidarın yönetmediği tarıma mahkûm değiliz. İBB olarak ilçe belediyelerimizle birlikte çiftçinin huzuru refahı ve ekonomisinin iyileşmesi için elimizi taşın altına koyuyoruz. Aslında iktidarın bundan rahatsız olması lazım umurunda değil. Çiftçiye verilen destek milli gelirin yüzde birinden az olmamalı diye kanun çıkardılar. Ona bile uymuyorlar. Bugün çiftçiye 54 milyar lira yardım etmesi gerekirken 24 milyar lira yardım ayırıyor. Bugün coğrafi olarak baktığımızda Trakya’nın iki katı kadar ekilebilir tarım alanı boş durumda. Ülkenin ithal etmediği ürün yok. Çiftçi toprağını terk ediyor. AKP’nin ülkeyi getirdiği durum da ortada. Onun için Soyer de başka bir tarımın mümkün olduğunu söylüyor. Türkiye’de çiftçinin bankalara 140 milyar borcu var. Bankadan kredi alamadığı için elini kolunu tefecilere kaptırıyor. Mazot, elektrik, su borcu var. Borç yükü altında ve çaresiz bir üretici var. Tarım Bakanı, ‘Çiftçimiz durumundan memnun’, ‘Paramız var ki ithal ediyoruz’ gibi akla ziyan açıklamalar yapıyor. Öte yandan kuraklık var. Türkiye su kısıtı bir ülke. Yetkililerin bunu görmesi lazım. Tunç Bey bu soruna el atarak ‘yerelde bu sorunu çözerim’ dedi. İktidara geldiğimizde tarımsal desteklemeleri amacına uygun yapacağım. Üreticinin yüzünün gülebilmesi için borç yükünden kurtulması gerekiyor” diye konuştu.

‘BAŞKA BİR TÜRKİYE MÜMKÜN’

Sındır son olarak iktidarı hizmet için bir araç olarak kullanacaklarını ifade ederek, “Biz iktidara gelmek için erken seçim istiyoruz. Ama iktidar bir amaç değil. İktidara geldikten sonra bir hedef, amaç olmalı. Hizmet etme amacı için iktidar olmak istiyoruz. Bu ülkedeki haramileri, bu ülkeyi soyup soğana çevirenleri devireceğiz. Bu düzen böyle gitmez. Çok kısa sürede alınacak kararlarla Türkiye’de ciddi bir rahatlama sağlamak mümkün. Başka bir Türkiye mümkün” dedi.

Editör: Haber Merkezi