İZ GAZETE- Zimmet ve irtikap suçlamasıyla görevinden uzaklaştırılan, hakkında dava açılan ve partiden istifa eden Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un katıldığı bir canlı yayında sarfettiği iddialar gündem oldu. Biri gazeteci kökenli iki CHP'li milletvekilinin gelip Seyrek'teki bir araziyle ilgili kendisine rant pazarlığı yaptığını iddia eden Aksoy'a, CHP'nin gazeteci kökenli iki milletvekili Tuncay Özkan ve Atila Sertel'den sert bir yanıt geldi.

Sosyal medyadan yayınladıkları bir videoyla Aksoy'a yanıt veren Sertel ve Özkan, "İddiasını ispat etmeyen müfteridir, alçaktır, şerefsizdir" dedi.

İkilinin yayınladıkları videoda konuşan Tuncay Özkan şu ifadeleri kullandı: "Menemen’in görevden alınan ve partimizden ihraç edilen eski belediye başkanı bir açıklamada bulundu ve dedi ki ‘Bir gazeteci kökenli iki İzmir Milletvekili geldiler ve benden bazı şeyler istediler. 'Gazeteci kökenli vekiller biziz Atilla ile birlikte…. Biz de bu açıklamayı duyunca herhalde açıklama getirecek, buna isim koyacak şu milletvekilleri diyecek diye bir haftadır bekliyoruz, ancak böyle bir şey yapmadı. Bu ‘İzmirli gazeteci kökenli iki milletvekili’ sözü bizi töhmet altında bıraktı. Ne benim, ne de Atila Sertel’in rantla, çıkarla yaptığımız görevi çıkara dönüştürmekle herhangi bir ilişkimiz yoktur. İzmir halkına saygımız gereği bu açıklamayı yapıyoruz. Eğer şantaja devam edecekse kendisi hakkında yasal yollara hemen başvuracağız. Eğer kişi iddiasını ispatlamazsa müfteridir, alçaktır, şerefsizdir” sözleriyle Aksoy'u iddialarını ispata çağırdı.

Sonrasında sözü alan Sertel ise, "“Tuncay Özkan’ın söylediği gibi hiç suçu olmayan insanlara çamur atan bir eski belediye başkanı var. Diyor ki ‘İki milletvekili geldi bilmem neredeki 1 milyon metrekare araziyi bir rant uğruna kullanmak istedi ve bunlardan biri gazeteci kökenli İzmir milletvekili dedi. Şimdi buradan açıklamaya çağırıyoruz kendisini. Bu kişi ya Atila Sertel ya da Tuncay Özkan. Gazeteci kökenli biziz. Eğer bunu açıklamazsa, eğer bu ismi ortaya koyup da iddiasını kanıtlamazsa müfteridir, alçaktır, şerefsizdir” dedi.

Editör: Haber Merkezi