CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu’nun ve CHP'nin eski avukatı Mustafa Kemal Çiçek’in iddialarına Tuncay Özkan’dan yanıt geldi.

'KRT televizyonunda benim mali, herhangi bir finansal, idari, herhangi bir yönetsel görevim yok' diyen Özkan, "KRT televizyonu ile benim ilişkim, diğerlerinde olduğu gibi bana bir fikir sorulursa, benden bir şey istenirse öyle yapmayın, böyle yapın, biz geçmişte şöyle yapmıştık, şu tür sakıncaları doğmuştu, siz de bundan etkilenirsiniz demek dışında bir şey yok" ifadesini kullandı.

'BELGELER ORTADA'

Kendisinin ne televizyon kuracak parası olduğunu ne de televizyon için harcayabilecek maddi olanağı buluduğunu söyleyen Özkan, "Ben kendi televizyonumu Fetullahçılar ve bugünkü iktidarın elinden kurtaramadım maalesef. Yağma mantığıyla benim elimden varlıklarımı aldılar, tükettiler, ben onlarla ilgili davalarımı sürdürüyorum. Ama bugün benim hiçbir televizyonla, hiçbir yayın organıyla gazeteyle, internet sitesiyle maddi manevi (Manevi kısmını biraz önce söyledim) ortaklık bağım yoktur. Benim her şeyim açık. Ortada. KRT televizyonunun belgeleri ortada" diye konuştu.

Özkan, Semra Topçu’nun Youtube kanalında yaptığı açıklamada, CHP'nin 650 milyon liralık harcama iddiasına ilişkin ise şu ifadeleri kullandı: “Yok efendim yok, bizde öyle bir para yok. Keşke öyle bir paramız olsa. Onun için karşı binaya gidecek. Ak Parti binasına gidecek, onların reklam harcamalarına bakacak. Size bir örnek vereyim Semra Hanım, iki sene iki dönem önceki yerel seçimlerde ben yürüttüm o kampanyayı topu topu harcadığımız para 13 milyon liradır. Reklam satın almaları dahil, televizyonda yer satın almaları dahil. Bizim bütün harcamamız 1 milyon 1,5 milyon liradır, diğerleri televizyon ve gazetelerde yer satın alıyorsunuz. Bizim öyle çok para harcayacak bir durumumuz yok. Bu rakamların hepsi yalan, sahte. Bizim televizyonlarla yaptığımız reklam, prodüksiyon anlaşması zaten Anayasa Mahkemesi’nde. Biz anayasa mahkemesinin denetimine sunuyoruz.

NE DEMİŞTİ?

"Son 3 yılda sorumsuzca harcanan 650 milyonun önemli bir kısmının kime, hangi yayın organlarına, anket-araştırma şirketlerine verildiğini soramamak, siyasi ahlaksızlığın ve vicdansızlığın tam da kendisidir” diyen, KRT’nin Tuncay Özkan’ın olduğunu iddia eden Çiçek, CHP'den istifa ettiğini açıklamıştı

Editör: Haber Merkezi