İZ GAZETE- Nil Kahramanoğlu ile Gün Ortası programının konuğu CHP Çiğli İlçe Başkanı Mert Özcan oldu. Bir grup gencin Çiğli Belediyesi önünde yaptığı eyleme dair konuşan Özcan, “Hiç kimseye sizi işe sokacağım diye söz vermedim. Ama partiye emeği olan arkadaşlar benim her zaman önceliğim olmuştur. Zaten mevcut iktidar bizim gençlerimize kapıyı kapatmış. AKP gibi kutuplaştıran bir anlayışa sahip değiliz. Umarım arkadaşlarımızla bu işi bir önce sonuçlandırırız” açıklamasında bulundu.

‘BİR KORKU VAR’

AKP’nin pandemide bile kalabalıklar halinde kongre yapmasını korku belirtisi olduğunu ifade eden Özcan, “Ülke gündeminin önceliği ekonomi. İntiharlar artmış durumda. Sanki marifetmiş gibi AKP kongrelerini yapmaya, ‘pandemide bile bu kadar insan topluyoruz’ diyecek kadar ülkeyi yönettikleri gibi kongrelerini de becerisizlikle yönetiyorlar. Esnaf bitmiş durumda. Bu kadar sıkıntı içerisinde kongreleri bir başarıymış gibi gösterip, ülkede her şey güllük gülistanlıkmış gibi gösteren bir anlayışla karşı karşıyayız. Bir korku var.  19 yıllık iktidarın beceriksizliğinin korkusu var. Olası bir erken seçimde gideceklerinin farkındalar. CHP olarak erken seçim bekliyoruz” diye konuştu.

AKP’nin ittifak arayışlarının da son çırpınışları olduğunu söyleyen Özcan, “Eğitimde geldikleri nokta belli. Ülkenin ekonomi durumu belli.  Borç alan bir ülkeyiz. 10 milyon işsizin olduğu bir ülkede 19 yılda yaptıkları belli. Her ne yaparlarsa yapsınlar bu halk sandıkta onlara nasıl cevap vereceğini bekliyor. Genel Başkanımızın da dediği gibi Millet İttifakı ile beraber hareket ederek olası bir erken seçime çok güçlü bir şekilde parlamenter sisteme de döneceğimize inanıyorum. Umarım o günleri yakında göreceğiz” dedi.

‘ESNAF ZİRVESİ YAPTIK’

İlçe başkanlığı olarak Çiğli’de esnafa destek sağlamak için bir dizi çalışma yürüttüklerini belirten Özcan, “Yerelde ülkenin durumu nasılsa Çiğli’de de aynı şeyler yaşıyoruz. Sadece esnaf değil öğrencisi, çalışan herkes zor durumda. Ülkeyi o kadar yönetemez duruma gelmişler ki hiçbir soruna çare olamamışlar. O sebeple insanların gözünde, biz CHP olarak çok güçlü kadrolarla, yerel yönetimlerin de başarısıyla bu ülkeyi yönetir izlenimi aldığını düşünüyorum. Halk CHP’li belediyeleri başarılı buldu. Biz de il başkanlığı ve ilçe örgütü olarak esnaf zirvesi yapalım dedik. Çiğli’de de esnaf zor durumda. Birçok dükkân kapalı. Özellikle kahvehaneler ve kafeteryalar zor durumda. Devletin verdiği o komik desteklerle ki destek sayılmayacak kadar komik desteklerle ayakta durmaya çalışıyor. Biz de esnafa bir çare olabiliriz diye Esnaf Odası’nı ziyarete gittik. Çok da verimli geçti. Hem il hem ilçe hem de belediye olarak her gün alanlardayız. Neler yapabileceğimizi de bir sonraki toplantıda göstereceğiz” diye konuştu.

‘KİMSEYE İŞ SÖZÜ VERMEDİM’

Çiğli Belediyesi önünde yapılan eylem hakkında konuşan Özcan kimseye işe alma sözü vermediğini ifade etti.

Özcan, “10 milyona ulaşmış bir işsizlik var. Çiğli’de de aynı durumla karşı karşıyayız. Neredeyse haftanın 5 günü ilçe başkanlığına gelen insanların yoksulluktan, işsizlikten yana çektiklerine çare olmaya çalışıyoruz. İlçe başkanlığında neredeyse 2600’ yakın CV var. Tabii ki gençlerin, yurttaşın sorunlarıyla ilgilenmek zorundayız. Ama işveren değiliz. İkinci dönem ilçe başkanlığı yapıyorum. Gelen arkadaşların neredeyse hepsini tanıyorum ve ağabey gibi yanlarında olmaya çalışıyorum. İlk günden şunu söyledim; kendi yakınımı dahi işe sokmadım. Hiç kimseye sizi işe sokacağım diye söz vermedim. Ama partiye emeği olan arkadaşlar benim her zaman önceliğim olmuştur. Eğer belediyelerimizin bizden personel talebi olursa önceliğim her zaman alanda çalışmış arkadaşlardır. Ama bu talep olmazsa ‘bu adamı işe alacaksın’ deme lüksüm yok. Gençleri örgüt üzerinden bize karşı baskı yapmasını söylemeleri doğru değil. Kimi işe alacaklarını seçmek belediye bürokratlarının inisiyatifindedir. Bundan önce belirlediğimiz insanlarda yüzde 99 adaletli davrandık. Olayın büyümesini, gençlerin galeyana gelmesini de istemiyorum. Belediye Başkanı Gümrükçü’ye de haber verdim. Bu işi emniyetin müdahale edeceği boyuta getirmeden çözmeliyiz. Biz de muhalefet savaşı düşmanlaştırılmış gibi gösteriliyor. Bu CHP’nin ciddi bir sorunudur. Bu tarz şeyleri dışarıda körüklemeye çalışan bazı arkadaşlarımız oluyor. Bunlara üzülüyorum.  Yoksa ekmek istemek, iş istemek gençlerin hakkıdır. Zaten mevcut iktidar bizim gençlerimize kapıyı kapatmış. AKP gibi kutuplaştıran bir anlayışa sahip değiliz. Umarım arkadaşlarımızla bu işi bir önce sonuçlandırırız” açıklamasında bulundu.

‘UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ’

İlçe örgütü olarak Çiğli Belediyesi ile koordineli çalıştıklarını da belirten Özcan, “Geçen hafta yaklaşık 80 esnafa biner TL ödeme yapıldı. Belediye Başkanımız da örgütten gelen bir arkadaşımız. Öneri ve uyarılarımızı her zaman dikkate alıyor. Uyum içerisinde çalışıyoruz. CHP’li tüm belediyelerimiz iyi bir sınav verdi. Pandemi döneminde Büyükşehir hariç 7 bin erzak kolisi dağıtıldı. İnsanların dertlerine çare olmaya çalışıyoruz. Engellilerle ilgili Engelli Masası oluşturuldu. 65 yaş üstüne evde bakım hizmeti veriliyor. Berber ve kuaförlere hijyen yardımı yapılıyor. İçler acısıyız. Ama bir yerel olarak gücümüzün yettiği kadar, ilçe örgütümüz olarak her gün halkın yanındayız. Özellikle yoksul mahallelerdeki esnaf ve öğrencilere ulaşmaya çalışacağız” şeklide konuştu.

Editör: Haber Merkezi