İZ GAZETE - 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere artık günler kaldı. Siyasi partiler seçim çalışmalarının hemen hemen sonuna gelmiş durumda. İzmir'de seçimin çekişmeli geçeceği düşünülen Buca ilçesinde AKP'li ve Cumhuriyet Halk Partili adaylar arasında bir 'Heykel' polemiği başladı.

AKP Buca Belediye Başkan adayı Mustafa Arslan  sosyal meya hesabı üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi Buca Belediye Başkan adayı Erhan Kılıç'a "Atatürk ile ilgisi olmayan bir heykeli Buca'nın tam ortasına törenle diktikten sonra gelen tepkilerin ardından etrafını çevirerek, "Atatürk'e benzetme çalışması" yapanlara, çok büyük bir sürprizim olacak." ifadelerini ile seslenen Arslan'a CHP Buca Belediye Başkan adayı Erhan Kılıç'tan yanıt gecikmedi.

Sosyal medyada AKP'nin Buca Belediye Başkan adayı Mustafa Arslan'a yüklenen CHP'li Kılıç, AKP'li adayların özellikle İzmir'de savundukları Atatürk hayranlığının göstermelik olduğunu söyledi.

KILIÇ'TAN JET YANIT: 'BUCALILAR BUNA İNANMAZ'

Buca'da başlayan 'Heykel' polemiğine Cumhuriyet Halk Partisi Buca Belediye Başkan adayı Erhan Kılıç'tan anında yanıt geldi. Kılıç, AKP iktidarının adlarında 'Atatürk' geçen alanların adlarını değiştirildiğine vurgu yaparak,  "Bu güne kadar hiçbir AKP'li siyasetçinin, yapılan bir esere Atatürk adını verdiğini görmedik. Ancak statların havalimanlarının Atatürk olan adlarının değiştirildiğini çok gördük. Buca'lılar buna inanmaz..." ifadelerini kullandı.

ADD ŞUBE BAŞKANLIĞI YAPMIŞTI

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi Buca Belediye Başkan adayı Erhan Kılıç'ın önceki yıllarda Buca'da Atatürkçü Düşünce Derneği Buca Şube Başkanlığı yapması, AKP Buca Belediye Başkan adayı Mustafa Arslan'a tepkilerin artmasına sebep oldu. Sosyal medyada kullanıcılar AKP'li Arslan'a sert tepkiler gösterdi.

'SON ZAMANLARDAKİ ATATÜRK HAYRANLIĞININ GÖSTERMELİK OLMADIĞINI DÜŞÜNCEĞİM'

Öte yandan Kılıç sosyal medyadan yaptığı açıklamada ayrıca şu ifadeleri kullandı:

"42 senelik hayatımda en çok gururlandığım görevim ADD şube başkanlığıdır. 17 senedir iktidarda olan parti yapımı devam eden projelerin birine Atatürk adı verirse.. .! Özellikle İzmir adaylarının son zamanlardaki Atatürk hayranlığının göstermelik olmadığını düşüneceğim." 

Editör: Haber Merkezi