TUGAY CAN / İZ GAZETE - CHP Kadın kollarının yaptığı açıklama aynı zamanda 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlendi.

'HEPİMİZ AYNI GEMİDEYİZ'

Basın açıklamasının ardından daha önce tecavüz yasasında olduğu gibi bu yasayı da geçirmeyecek gücün kadınlar olduğunu vurgulanan açıklamada, kadınlar olarak aynı gemide olduklarını ve birlikte hareket edebilirlerse yasayı geçirmeyecekleri dile getirildi. Yasanın geçmesi halinde Ankara’ya gideceklerini söyleyen kadınlar, “Hepimiz aynı gemideyiz. Tecavüz yasası nasıl geri çekildiyse bu yasa da öyle geri çekilecek “ dedi.

'TASARI SADECE MÜFTÜLÜKLERE YETKİ TANIMIYOR'

Tasarı da değişen bir maddeye de dikkat çekildi. Buna göre, tasarı sadece müftülere değil yani imamlara da bu yetkiyi tanıyacak. Ayrıca, kız çocuklarının evlendirilmesine olanak tanıyacak tasarının laikliğe aykırı olduğu, bunu da sadece yaşam hakkına sahip çıkan kadınların engelleyebileceği ifade edildi.

STK'LAR DA AÇIKLAMADAYDI

CHP Kadın kolları üyelerinin ve sivil toplum kuruluşlarının bulunduğu basın açıklamasının ardından, açıklamaya katılan STK'lara teşekkür eden CHP'li kadınlar, “Hepimiz aynı gemideyiz, ismini saydığım sayamadığım bütün STK’lara teşekkür ederim” dedi.

'BU YASA LAİKLİĞE SALDIRIDIR'

Basın açıklamasının ardından söz alan Veli –Der İzmir İl Yöneticisi Turan Özüçelik ise 'Nüfus Hizmetleri ile Bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasına Dair Kanun Tasarısı' olarak bilinen tasarının sadece müftülüklere nikah yetkisi vererek laikliğe aykırı birçok maddeyi içerdiğini dile getirirken tasarıyı laikliğe bir saldırı olarak niteledi.

Editör: Haber Merkezi