Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa zamanda yayılıp bütün dünyayı etkisi altına olan Covid19 salgını ülkemizde de kendini göstermişti. Artan vakalar ve meydana gelen ölümler sonucunda dün akşam saatlerinde 65 yaş üstü vatandaşlar ve kronik rahatsızlığı olan bireyler için sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

Sokağa çıkma yasağının üzerine Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Karşıyaka Gençlik Örgütü sokağa çıktı. Karşıyaka Belediye Başkanı Doktor Cemil Tugay'ın,olası bir sokağa çıkma yasağını daha önceden tahmin ederek başlattığı çalışmaya katılarak saha gönüllüleri oldular. Sokaklarında top oynadıkları, bayramlarda ziyaret ettikleri komşularının kapısını bu kez de salgın sebebiyle çaldılar. Salgın hakkında bilgilendirme broşürü ile birlikte,ekmek ve sözcü gazetesini vatandaşlara ulaştıran gençler hijyen önlemlerini de almayı ihmal etmedi. 

Konu ile ilgili açıklamada bulunan CHP Karşıyaka Gençlik Kolu Başkanı Burak inanır, " Belediye Başkanımızın doktor olması bizim için çok büyük bir avantaj. Başkanımız gerekli tedbirleri bu salgının daha en başında aldı. Arkadaşlarımızı bilgilendirerek bu çalışmayı hazırladı. Partimiz ve belediye başkanımız Cumhuriyet Halk Partililiği’nin verdiği bilinçle halkımızın yanında.  Cumhuriyet Halk Partisi halkın partisidir. Zor zamanları el birliği ile atlatmak için uğraşıyoruz.Dayanışmaya ihtiyacımız var” dedi.

Editör: Haber Merkezi