TUĞÇE KAŞ / İZ GAZETE- Eğitmen ve sosyal girişimci olan Dayanç, uzun yıllardır toplumun ötekileştirilmiş kesimlerini, sanat ve müziğin evrensel dilini kullanarak, amaçladıkları projelerle birlikte kent yapısına entegre etme çalışmalarında bulundu. CHP gençlik kollarında siyasete başlayan Dayanç, “Uzun yıllar CHP ‘de siyaset yapıyorum. Balçova doğup büyüdüğüm için Balçova Gençlik kollarında aktif olarak siyaset yaptım. Geçen dönem İzmir’in en geniş belediye meclis üyesi olarak Balçova Belediyesi meclis üyeliğinde bulundum. Cezaevindeki mahkum çocuklara yönelik, engelli ve lösemili çocuklarımıza yönelik, sığınma evinde şiddete uğramış kadınlardan koro kurulmak gibi çalışmalarımız oldu.” dedi.

“DUYARLILIK VE SORUMLULUK MESELESİ”

Belediye başkanı olduğunda eğitimciliğini ön plana koyacağını işaret eden Muharrem Dayanç;“İkisi de birbiriyle paralel olan olaylar ancak kopuk değil. Çünkü eğitimcinin dünyayı algılama biçimi ve toplumsal sorunlara yaklaşma biçimi iyiden, güzelden yana olur. Her şeyden önce duyarlılık ve sorumluluk meselesidir. Sosyal sorumluluk projelerini yaparken eğitici olarak toplumdan aldığımızı, topluma geri verebilme gibi bir misyon da üstlendim. Gerçekleştirdiğim sosyal projeler benim dünyayı algılama biçimimle de alakalı. En yakın örnek olarak, kadına yönelik şiddetin eğitimle çözüleceğini düşünüyorum. Anaokulundan başlayan bir eğitim programıyla bu sorunun ortadan kalkacağını düşünüyorum. Bir eğitimcinin dünyayı algılama biçimi daha kucaklayıcı ve uzlaştırıcı oluyor. Aslında son dönemde siyasetin özlem duyduğu ve temel eksiklerden biri de nezaket dili ve kültürünü oluşturmaktır. Belki de biz bu durumda bir öncü oluruz.”

“TOPLUMUN BEKLENTİSİ YENİLEŞME”

Siyasette yeni bir yüz olduğunu ve Balçova halkına heyecan getirdiğini belirten Dayanç, ”Ben her gittiğim yerde yeni, genç, dinamik, yaratıcı, sosyal gelişimci ve eğitimci  bir başkan adayı olmanın getirdiği güzel tepkiyle karşılaşıyorum. Siyasetin aslında bir meslek olmadığını anlatmamız lazım. Toplumun en büyük beklentisi, yenileşme ve toplumsal değişimi sağlayacak nitelikli kadroların yaratılmasıdır. Bu anlamda toplumda iyi bir karşılık bulduğumu düşünüyorum. Siyasetin insana dokunan halkın beklentilerine cevap verecek bir kanala dönüşmesini istiyorum. Klasik bir siyaset anlayışının dışında yeni bir zeminin inşa edilmesini çok doğru buluyorum. Çünkü toplum bunu görüyor. Vaat ettiklerinizi hayalci bir bakış açısıyla değil, yaptıklarınızla onların karşısında olmak daha gerçekçi anlamlı ve samimi olduğunu düşünüyorum.”dedi.

“BALÇOVA KÜLTÜR VE SANAT KENTİNE DÖNECEK”

Belediye başkanlığı adaylığı projesinde önceliğinin kültür sanat kenti yaratmak olduğunun altını çizen Dayanç,” Balçova, sosyal dokusunu kültürel ve sanatsal faaliyetlere uygun. Hayalimi Balçova’da kültür ve sanat kenti inşa etmek adına kurguladım. Ben bu hayalimi gerçekleştirmek istiyorum. Rutin belediyecilik işlerinin askıya alınacağı anlamına asla gelmiyor. Bunun dışında Balçova’nın dokusunun da uygun olduğu bir yaşam biçimi ve kültür sanat kentine dönüştürmek için çok uygun bir zemin var.”dedi.

“KENTLER KÜLTÜR VE SANATLA DA YÖNETİLEBİLİR “

İnciraltı bölgesinde Jeotermal enerji ve kaplıcalarla, sporcu ve yaralılar için tedavi merkezi kurulacağını aktaran Dayanç, “Çalışan anneler için en büyük sorunlardan birisi de kreşler. Bu nedenle her mahallede belediye çocuk kreşi yapmak istiyorum. İlçemizde cem evi yok bunun için modern bir bina yapmak istiyorum. Doğulu vatandaşlarımız için taziye evi projemiz var. Ayrıca belediyeye gelir getirebilecek ve istihdam yaratacağımız, müzik aletleri yapım atölyesi kurmak istiyorum. Amaç istihdam ve yeteneklerin gösterebileceği bir alan oluşturmak.

Yerel yönetimlerin mütahit ve betonlaşmaya dayalı bir anlayıştan kurtulması gerektiğini söyleyen Dayanç sözlerini şöyle tamamladı: “Kentler kültür ya da sanatla da yönetilebilir. Partimizde bu şansı bize verirse, bir kentin kültür ve sanatla nasıl yönetileceğini, Türkiye’de örnek gösterilebilecek belediye modelini Balçova’da kurmak istiyorum.”

Editör: Haber Merkezi