İGC Başkanı Misket Dikmen ile İGC Yönetim Kurulu Üyesi ve Gazete 9 Eylül Genel Yayın Yönetmeni Murat Attila ile görüşen Beko, “Yerel gazetelerin ayakta kalabilmesi için yerel dinamikler destek olmalı. Yerel gazeteler yaşamını sürdürebilirse, bölgede bulunan herkes kazanır” dedi. Beko, CHP’de yaşanan Kurultay tartışmalarına da değinerek, “Önümüzde yerel seçimler var. Olağanüstü Kurultay tartışmalarına odaklanmak yerine, enerjimizi yerel seçim çalışmalarına harcamalıyız” diye konuştu. Kani Beko, 24 Haziran’da yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından ana muhalefet partisi CHP’de dile getirilen olağanüstü Kurultay çağrılarını gereksiz gördüğünü söyledi. Beko, “Takvimimizde yerel seçimler var. Olağanüstü Kurultay tartışmalarına odaklanmak enerjimizi düşürüyor. Bunun yerine yerel seçimlerde başarı elde etmek için çalışmaya başlamalıyız” dedi.

''BASININ SORUNLARINDAN BİRİ SENDİKASIZLIKTIR''

 İGC Başkanı Misket Dikmen, İGC’nin yayınladığı Gazete 9 Eylül’ün sendikalı tek yerel gazete olduğunu vurgulayarak, “Gazete 9 Eylül, Türkiye’de uzun yıllardan sonra ilk kez toplu iş sözleşmesine de imza atan tek yerel gazete. Örnek bir gazete olması için çabaladığımız gazetemiz örgütlü ve sendikalı olmakla öncü de oldu. Basının en büyük sorunlarından biri sendikasızlıktır” diye konuştu.

Gazete 9 Eylül Genel Yayın Yönetmeni Murat Attila da, İzmir’de oluşturulan Yerel Basın Platformu’nun, yerel gazete ve televizyonların varlıklarını sürdürebilmesi için hazırladığı çözüm önerilerini kent yöneticilerine sunduklarını, ancak söz verilen desteklerin henüz hayata geçmediğini dile getirdi. Attila, “Çözüm önerilerimizi bir rapor halinde size de ulaştıracağız. Sizlerden de destek bekliyoruz” diye konuştu. 

Kani Beko, İGC’nin ardından Gazete 9 Eylül’ü de ziyaret ederek, gazete çalışanları ile sohbet etti ve yayınları inceledi.