Gizem TABAN/İZ GAZETE- Pandemiyle birlikte derinleşen ekonomik kriz vatandaşın belini bükerken AKP hükümetinin elektriğe yüzde 15, doğalgaza yüzde 12 zam yapmasına tepkiler sürüyor. Konuya ilişkin İz Gazete’ye açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, AKP iktidarına sert çıktı. Bayır ayrıca, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, kamu kurumlarını kapsayan Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ne ilişkin de konuştu. 

‘MUTFAKTAKİ YANGIN BÜYÜDÜ’
AKP iktidarına eleştirilerde bulunan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Onlar hala saraydaki yaşamlarında ayda 1 milyon lira yapan elektrik parasını vatandaştan nasıl toplayacaklarının hesabında. Sarayda yaşamanın adı itibar ya! Bu itibarı asıl hak eden o elektrik parasını ödeyen vatandaş. Sadece elektriğe son 3 buçuk yılda yüzde 122 zam gelmiş. Sen devletin memuruna, emekliye yüzde 3 zam vereceksin amam elektriğe 3 buçuk yılda yüzde 122 zam yapacaksın! Doğalgaz ona keza, aldı başını gitti. Mutfaktaki yangın git gide büyüdü” diye konuştu. 


‘SARAYI BAĞLAMAZ!’
Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’ne yönelik konuşan CHP’li Bayır, “Çok ilginç ki genelgede birinci madde; ‘Bu genelge sarayı bağlamaz, saraydaki harcamalar tasarrufa tabi değildir.’ Yılda sadece 12 milyon lira, sarayın sabaha kadar yanan şaşalı ışıkları için gidiyor.! Elektriğe zam yaparak da saraydan alamadığı elektrik parasını vatandaştan alıyor” dedi.

‘ZAMLAR ASLINDA BİR TAKTİK’
Yapılan zamların AKP’nin bir stratejisi olduğunu belirten CHP’li Bayır, “Bu aslında bir taktik. İnsanları önce açlığa mahkum ediyorlar, avuç açar hale getiriyorlar. Sonra, evlerine koli, paket göndererek oyunu almaya çalışıyorlar. ‘Dua edin ki iktidarda biz varız, biz olmasak bu yardımları alamayacaksınız’ diyorlar. İnsanları önce yoksullaştırıp, siyaseten özgür iradesiyle oy vermesini değil de mideden irade oluşmasını ve oy vermesini sağlamaya çalışıyorlar. Devletin imkanlarını belli bir zümreye veriyorlar, bu zümre de onlara oy veriyor” ifadelerini kullandı.  

‘CHP SÜREKLİ SAHADA’
İktidar değişiminin yakın olduğunun altını çizen CHP’li Bayır, “Ben 38 yıldır siyasetteyim, CHP’nin tabana bu kadar yaygınlaştığını, kentlere çıkarma yaptığı pek görülmedi. Bugün itibarıyla Karadeniz Havzası’nda 28 vilayette eş zamanlı olarak yaklaşık 70 milletvekilimiz alan çalışması yapıyor. Her hafta 25 milletvekilimiz bir vilayete gidiyor, saha çalışma yapıyor. CHP devamlı sahada ve çalışıyor. Bugüne kadar bu derece yoğunlukta bir çalışma görülmedi” açıklamalarında bulundu.

Editör: Haber Merkezi