YAĞIZ BARUT / İZ GAZETE - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Kıbrıs’taki bir gazetede yayımlanan açıklamaları tartışmaları alevlendirdi. Soyer’in daha önce sarf ettiği, “Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakırsak, en doğrusu bu olacak” sözlerinin yeniymiş gibi gündeme getirilmesiyle AKP ve MHP’li siyasetçiler ile yandaş medya Soyer’e yüklendi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Murat Bakan yaptığı açıklamayla Tunç Soyer’e destek çıktı.

‘KARA PROPAGANDA’

Olayın sadece ‘kötü gazetecilik’ örneğinden ibaret olmadığını vurgulayan Bakan, “Bunun kime yaradığına, kimlerin diline dolayıp hakikatten uzak kendi algı siyasetine malzeme yaptığına da bakmak gerekiyor. Bu ilk değil... Tunç Soyer’e karşı yürütülen kara propaganda Büyükşehir adaylığı gündeme geldiğinde başladı ve hala devam ediyor” dedi.

‘AHLAKİ DEĞİL!’

AKP’nin yerel yönetimleri genel siyasete itme politikası uyguladığını ifade eden Bakan, “AKP, yerel yönetimlerdeki iktidarına ciddi bir darbe aldığı 31 Mart ve 24 Haziran seçimlerinden kayıpla çıktığından beri, yerel politikasını; yerel yönetimleri ‘yerel siyasetten’ uzaklaştırarak genel siyasete itme olarak uygulamaya soktu. Belediye meclislerindeki çıkışlar, milletvekillerinin kent hakkındaki söylemlerini oluşturan dil, bakanların kente geldiklerinde yaptıkları açıklamalar… Tamamı tek yerden çıkma talimatlar... Bunlar ahlaki değildir; İzmir’e yakışmayan ve İzmirlilerin kabul etmeyeceği tarzda yürütülen algı operasyonlarıdır. Tunç Soyer tüm İzmirlilerin belediye başkanıdır, bu kent ve bu ülke için şanstır. Bu unutulmamalıdır” diye konuştu.

KKTC'YE DİPLOMATİK ZAFER KAZANDIRAN TUNÇ SOYER'DİR

CHP’li Bakan sözlerini şu şekilde tamamladı: “Buradan bu değirmeni döndürenlere ve değirmene su taşıyanlara bir hatırlatma da yapmak şarttır: Verdiği uzun uğraşlar sonucunda KKTC’nin, Cittaslow Birliği’ndeki 30 ülke tarafından tanınmasını sağlayarak, diplomatik bir zafer kazanılmasını sağlayan Tunç Soyer’dir!”

Editör: Haber Merkezi