CENGİZ ALDEMİR / İZ GAZETE- İş adamı Osman Kavala'yla birlikte 16 kişinin yargılandığı Gezi Davası'nın üçüncü duruşması Silivri Kampusu'ndaki İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme Kavala'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, TBMM genel kurulunda 1 dakikalık konuşmasını gezi direnişi tutuklularına ayırdı. Aralarında 710 gündür tutuklu bulunan iş adamı Osman Kavala’nın yanı sıra yazar, gazeteci, şehir plancısı, avukat ve sanatçıların da bulunduğu 16 sanığın yargılandığı davanın görülen üçüncü duruşmasında yine tahliye çıkmadı.

'OSMAN KAVALA ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMALIDIR'

Mahkemenin kararına tepki gösteren CHP’li Murat Bakan, Gezi direnişiyle ilgili soruşturmayı başlatan savcının FETÖ'den firari, polis fezlekesini hazırlayan şube müdürü olduğunu söyledi. Konu ile ilgili çarpıcı bilgileri hatırlatan Bakan şöyle konuştu:

“FETÖ'den tutuklu ama gelin görün ki 2015'de FETÖ'cüler tarafından açılan ve beraatla sonuçlanan davanın delilleri yıllar sonra yeniden kıymetlendirilip dava açılıyor. Dün Silivri'de duruşma vardı, mahkeme bir hücrede tek başına tutuklu olan Osman Kavala'nın tutukluluk hâlinin devamına karar verdi. Osman Kavala, 710 gündür tutuklu. Bu dava bir an önce sonuçlanmalı ve Osman Kavala özgürlüğüne kavuşmalıdır. Altı yıl önce hepimiz oradaydık, bugün yine Gezi'yi savunuyoruz. Gezi, toplumun eşitlik, özgürlük, kardeşlik talebiyle yükselttiği onurlu bir itirazdır. Gezi, gençlerin büyüttüğü demokrasi direnişidir. Gezi umuttur, gelecektir” dedi.

Editör: Haber Merkezi