CHP’li Arslan öğrencilerle sıcak diyaloglar kurarken, partisinin gençliğe ve geleceğe dair politikalarını üniversiteli gençlerle paylaştı. Genç ve dinamik kişiliği ile öğrenciler tarafından büyük ilgi gören Arslan, gençlerin yanlarına oturarak tek tek ilgilendi.

“SARAYI BLİM YUVASI YAPACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye ve partisine gençlerden oy isteyen Ednan Arslan, “Sarayı bilim yuvası yapacağız” diyerek ,"19 Mayıs ve 29 Ekim'de size ihtiyaçlarınızı gidermek için 500 TL vereceğiz. 19 Mayıs'ta gençlik bursu, 29 Ekim'de Cumhuriyet bursu vereceğiz. Sarayı halka açacağız” dedi. Erdoğan’la Muharrem İnce’yi karşılaştıran Arslan, “Karşımızda bir cumhurbaşkanı var. Üniversitelere giriş sınavının olduğundan belki de haberi yok ve sınavın olduğu günü seçim tarihi olarak belirliyor. Bir Cumhurbaşkanı adayı var liselere giriş sınavından bir önceki gün tweet atıyor, ‘Geleceğimizsiniz, sizlere güvenimiz tam. Bu yıl çok stres yaşadınız. Şimdi sınav zamanı rahat olun ve sadece sınava odaklanın’ diyerek ‘Yarın liseye geçiş sınavı yapılacak. Hiçbir sesli aracımız sınav süresince çalışmayacak, zaten stres içinde olan çocuklarımız rahatsız edilmeyecektir’ şeklinde seçim çalışmalarından olması gerektiği gibi ödün veriyor. Bu örnek aslında birçok şeyi bizlere anlatıyor” şeklinde konuştu.

ÖĞRENCİ İSTEDİ, PİRİŞTİNA’YI ARADI

Hasanağa Bahçesi’nin yanındaki bir cafeye ziyarette bulunan Arslan, üniversite öğrencisi Okan Yıldız’ın Hasanağa Bahçesi’ne voleybol sahası yapılamasını talep etmesinin ve bunun önemli bir ihtiyaç olduğunu belirtmesi üzerine, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’yı arayarak, “Başkanım, genç bir üniversiteli kardeşimiz ile beraberiz. Sizden bir talebi var” diyerek telefonu Okan Yıldız’a verdi. Piriştina ile telefonda görüşüp, talebini ileten Yıldız, “Başkanımız sağ olsun, benimle çok sıcak bir şekilde konuştu. Talebimi ilettim. Gerekli çalışmaları yapacağını söyledi. Genç bir başkan, halimizden anladığını düşünüyorum. Beni ve arkadaşlarımı makamına davet etti. Size de talebimizi iletmemize aracı olduğunuz için teşekkür ederim” dedi.

Editör: Haber Merkezi