İZ GAZETE- CHP Buca ilçe örgütünün olağan kongre sürecinin tamamlanmasının ardından gözler gençlik örgütü seçimlerine çevrildi. CHP İzmir’de kongre dönemlerinin en kritik ilçelerinden biri olan Buca’da gençlik kolları başkanlığı için güçlü bir isim olarak öne çıkan Enver Aladağ adaylığını açıkladı. ‘Dev çınarın yeni filizleriyiz, Mustafa Kemal’in izindeyiz’ sloganı ile yola çıkan Enver Aladağ, adaylık açıklamasında önemli mesajlar verdi.

Yaptığı açıklamada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün; ‘Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar.’ sözlerinden güç aldığını vurgulayan Aladağ, “Hissettiğimiz sorumluluk ve gençliğimizin verdiği enerjiyle bir yola çıktık. Hedefimiz yorulmadan omuz omuza ve yürek yüreğe tüm yoldaşlarımızla iktidar ateşini Buca'dan yakmaktır.” dedi.

‘SOKAKLARDA EMEK MÜCADELESİ VERENLERİZ’

Birlik ve beraberlik mesajlarının dikkat çektiği açıklamada, Aladağ, “Bizler, biriz ve birlikteyiz. Bizler soğuk gecelerde parti bayrağımızı direklerde dalgalandıranlarız. Bizler kahkahalarımızda kardeşlik, dilimizde barış ve özgürlük şarkıları olanlarız. Bizler birbirimizin omzunda ağlayanlar, bir ekmeği bölüşenleriz. Bizler sokaklarda emek mücadelesi verenleriz.” ifadelerini kullandı.

‘ATATÜRK’ÜN IŞIĞINDA YÜRÜYECEĞİZ’

‘Birlikte Üretelim, Birlikte Yönetelim" anlayışı ile CHP Buca Gençlik Kolları Başkanlığına aday olduğunun altını çizen Enver Aladağ, “Şimdi zaman biz gençlerin emeği ve enerjisiyle geleceği inşa etmenin, yerel iktidarımızı genel iktidarla taçlandırmanın zamanıdır. Gün organize karanlığa karşı kurumsal demokrasiyi kurmanın günüdür. Cumhuriyetin mutlak savunucuları olan biz gençler Atatürk ilke ve devrimleri ışığında tüm varlığımız ve birliğimiz ile yürüyeceğiz. Bu süreç içerisinde Buca gençliğinin emeğini savunan, hür ve dirayetli, bir ve birlikte, bütünleştirici bir anlayışı yeniden hakim kılacak her bir arkadaşımı yanımızda görmekten onur duyacağız.” açıklamasında bulundu.

“Aday olan tüm kardeşlerimi yürekten kutluyor seçim sonucumuz ne olursa olsun kazanan gençlik, kazanan barış ve kazanan emek olacaktır.” diyen Aladağ sözlerini şair Adnan Yücel’in şu sözleri ile noktaladı:

ne kırlarda direnen çiçekler

ne kentlerde devleşen öfkeler

henüz elveda demediler.

Bitmedi daha sürüyor o kavga

ve sürecek yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek!

Editör: Haber Merkezi