DUYGU KAYA/İZ GAZETE- CHP Konak İlçe Başkanlığı, Türkiye’nin gitgide sürüklendiği ekonomik krize tepki olarak bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Konak Kemeraltı Girişi, İş Bankası’nın önünde yapılan açıklamaya, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de katıldı. CHP Konak İlçe Başkanlığı ve Gençlik Örgütü adına basın açıklamasını, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu okudu. 

Gruşçu, 1 milyon 262 bin yolcu garantili Türkiye’nin 4.büyük havalimanı olan Kütahya Zafer Havalimanı’na günde sadece 2-3 uçak indiğini ifade ederek, “Bu da müşteri garantisinin %4’üne tekabül ediyor. Kalanı milli gelirimiz hazinenin üzerine yük olarak kalıyor. Minareyi çalan kılıfına uyduruyor! Bu projeler bu işin kılıfıdır” dedi.

‘SAĞLIĞIMIZ TEKELLERE TESLİM EDİLDİ’

Gruşçu, bu havaalanı yapılamasaydı, işsiz yurttaşlara yeni iş sahaları açılacağını, 410 adet okulun sıfırdan inşa edileceğini, 453 milyar dolar olan dış borcunun büyük kısmının kapatılacağının altını çizerken, “Bir de köprü ve otoyol hikayemiz var! İki yakayı bir araya getirmesi gerekirken, yine vatandaşın, yine bizlerin boynuna dolanan” diyerek tepkisini dile getirdi.

Halk sağlığı temelli sağlık politikası uzun yıllardır yok edildiğini vurgulayan Gruşçu, “Bu hastaneler bir avuç azınlığı mutlu eden bir düzen projesidir. Sağlık şirketleşti. Sağlığımız tekellere teslim edildi” dedi. Basın açıklamasının arasında CHP Konak Gençlik Örgütü'nün hazırladığı mizansenler sergilendi.

‘TARLAYA KARGA DADANDI, MEMLEKETE HARAMİ!’

Gruşçu, “Vatandaşın asgari ücretine, emeklinin maaşına komik rakamlarla yansıtılan zam, konu bu ucube projelerle yandaş zengin etmek olunca gözleri dönüyor! Yeter ki döndün değirmenin suyu! Yeter ki kazansın yandaşı para! Hiç birimiz umurlarında değiliz; değilsin kardeşim! Bir farkına varsan ekmek herkese yetecekti aslında! Tarlaya karga dadandı, ambara fare, fırına hırsız, memlekete harami. Memlekete harami dadandı, harami” diye konuşarak basın açıklamasını noktaladı. 

‘GÜLERİZ AĞLANACAK HALİMİZE’

Gruşçu’nun açıklamasının ardından konuşan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Konak İlçe bakanlığımızın düzenlemiş olduğu bu eylemde gerçekten güleriz ağlanacak halimize. Yapılan canlandırmalar Türkiye'de AKP iktidarının ekonomiye getirmiş olduğu, yandaşa verilen ihaleleri çok çarpıcı bir şekilde gözler önüne serdi. 18 yıldır bu çarpık düzenden çok derin yaralar aldık” dedi.

AKP iktidarının ekonomiyi getirdiği bu noktada ülkenin çok derin bir buhran içinde olduğunu ifade eden Yücel, “Üstelik bu buhranın getirmiş olduğu çaresizlik, yoksullukla gelen intihar vakaları akıl almaz bir seviyeye ulaştı. Halkin içine düştüğü yoksulluğu ve çaresizliği görmek istemeyen AKP iktidarı, bu yoksulluğun konuşulmasını da istemiyor. Kendilerine saraydan oluk oluk akan zenginlik intihar eden vatandaşlarımızın cebinden çıkanlarla, sizlerin ve bizlerin vergileriyle geldiğinin konuşulmasına tahammülleri yok. Ağızlarından dinimizi, insanların inançlarını, miting meydanlarında kutsal kitabımızı ellerinden düşürmüyorlar. Çünkü kul hakkı yediklerinin ortaya çıkmasını istemiyorlar. İntihar eden vatandaşlarımızın vebali bugün AKP iktidarının boynunda. Bugün ekonomizi bu hale getiren kimlerse, yandaşlarına ihale vermek uğruna insanları işsiz ve aşsız bırakanlar kimlerse, enflasyonu, yolsuzluğu, zamları umursamadan yalan söyleyenler kimlerse, bu intiharları vebali de onların boynundadır. Artık milletin, kendi kendine kralcılık oynamaya çalışan bir hayalperestin, kral çıplak demeyen, ülkeyi soyup soğana çevirenlerin yarattıkları yoksulluğa tahammülü kalmadı” diye konuştu.

‘İŞ BANKASI’NDAN CHP KASASINA GİREN TEK BİR KURUŞ YOK’

Deniz Yücel basın açıklaması yaparken basın mensuplarının arkasındaki Türkiye İş Bankası'nı göstererek, "Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuyla özdeşleşmiş, Atamızın mirası ve vasiyeti olan Türkiye İş Bankası'nın hisselerine bugün AKP iktidarı göz dikti. Üretime dayanmayan, sadece ranttan para kazanmayı alışkanlık haline getiren AKP iktidarı ülkedeki kaynakları tükettikçe, Türkiye Cumhuriyeti' nin değerlerine bir bir göz dikiyor. Bugün İş Bankası hisselerinden CHP'ye ve CHP örgütünün kasasına giren tek bir kuruş yoktur. Atamızın vasiyet ettiği gibi, Türkiye İş Bankası' nın CHP hisseleri Türk dil kurumu ve Türk Tarih kurumuna kaynak olarak aktarılmaktadır. Türkiye İş  Bankası hisselerine ek uzatanlara asla izin vermeyeceğiz. CHP, bunun mücadelesini toplumun tüm kesimlerle örgütlü bir şekilde vermeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi