7-17 Aralık arası Mevlana’yı anma törenleri olduğunu hatırlatan Gruşçu, Mevlana’nın felsefesini herkesin benimsemesini, özellikle iktidarın bunu dikkate alması gerektiğini söyledi. Gruşçu, “17-25 Aralık var bir de. AKP’de bugün yaşananlarla her şey ortaya çıkıyor. Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu her konuşmasında dile getiriyor, biz de ilçe başkanları olarak her mecrada dile getiriyoruz. CHP tarihi bir misyona sahip biz de vatandaşımızı savunmaya devam edeceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun bütçe konuşmasında tarihi gerçekleri açıkladığını söyleyen Gruşçu, “Güçlendirilmiş bir parlamenter sisteme gitmek istiyoruz. Tek adam rejimi Türkiye’yi çıkmaza sürükledi. Şu anda devlet yönetilmiyor, ciddiyetsizlikle yönetilmeye çalışılıyor” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLARLA KONUŞTU

Vatandaşı çürük sebze toplamaya mahkûm eden iktidar çürümüştür” diyen Başkan Gruşçu, “Ne Osmanlı’nın ne cumhuriyetin mirasını bıraktılar. Biz haksızlıklar karşısında asla susmayacağız. Sesimiz git gide yükselecek. Ne hale getirdiniz ülkeyi? Beşli çete bu ülkeyi istediği gibi yönetiyor. İzmir depreminin acılarını daha silemedik. İktidar ne yaptı? Canla başla çalışanlara engel oldu, ‘destek gönderdik’ dediler ne yaptı? 10 milyon Türk lirası gönderdi, Tunus’a 40 milyon bin dolar hibe ediyor. Havuz firmalarının borlarını sildiniz bir kalemde. ‘Elektrik şirketlerinin seyahat giderlerinin masraflarını vatandaşa yüklüyoruz’ diyorsunuz şimdi. Bunların üzerine bir de insanlarımız intihar ediyorlar. Çoluğuna çocuğuna pantolon alamadı diye intihar ediyor vatandaşımız. İş ve aş yazarak intihar ediyor. AKP hükümetinin borcunu sildiği Mehmet Cengiz, üçüncü uçağını aldı. Bu Türkiye’nin acı bir tablosudur. Bir tarafta vatandaş intihar ediyor, bir tarafta biri üçüncü uçağını alıyor. Bu memleketi bu hale kim getirdi?” dedi ve elinde pankartlarla acı tablonun fotoğraflanın paylaştı. 23 milyon icralık dosyası olduğunu kaydeden Gruşçu, İzmir Adliyesinde icra dosyaları için yer kalmadığını da söyledi.

‘SARAY’DA HARCANIYOR’

Saray’da bir günde 10 milyon Türk lirası harcandığını kaydeden Gruşçu, vatandaşın bütün gün emek vererek, asgari ücret kazanmak için uğraştığını Saray’da ise o paranın bir dakikada yenildiğini iddia etti. Gruşçu, “İsraf ekonomisi nereye varacak. Ülkeye iflas bayrağı çektirip, kepengi kapatıp gideceksiniz. Şirket gibi yönetiyorsunuz ya” diye çıkıştı.

2016 senesinde Vodofane stadının yakınlarında gerçeklesen ve 47 kişinin hayatını kaybettiği patlamayı hatırlatan Gruşçu o dönemde 52 milyon dolar para toplandığını hatırlatarak, ‘Nereye gitti bu para?’ diye sordu. Şehit babasının 121 lira maaşa bağlandığını da söyledi. Gruşçu, “İlk seçimlerde demokrasiyi, adaleti getireceğiz. İşsizliği bitireceğiz. Bugün AKP iktidarının onurunu yere düşürdüğü vatandaşımızın gururunu yerden kaldırmak bize nasip olacak” dedi.

“Bunlardan ne yerli olur ne milli. Döviz mevduatları arttı. Vatandaşın AK Parti’nin ekonomi politikalarına güvenmediğini gördük. ‘Bari birikimlerimiz erimesin, dolara yatırılalım’ diyorlar. Ne yazık ki ‘Ortadoğu’nun lideriyim’ diyenler Türk lirasını Ortadoğu ülkeleri karşısında küçük düşürdüler. Geldiğimiz nokta çok vahim. İlginç olan AK Parti seçmeni de güvenmiyor bu politikalara. Nasıl güvensinler bu iktidara? Paramparça oldu ülke. Kendisine oy atan insanlara dahi öteki gözüyle bakıyorlar. Onlar için öteki olmayan sadece kendi yandaşları var” şeklinde konuştu.

‘KATAR KATAR SATTINIZ’

Erdoğan’ın Katar olayları için ‘özelleştirme değil ‘işletme devri’ demesini hatırlatan Gruşçu, “Ülke Katar’a peşkeş çekildi. 128 milyar dolar nerede? Bunu soruyoruz. Saray ile milletin malı mülkü Katar’ın üstüne geçiriliyor. Katar Katar satmaya devam ediyorlar. Satmadılarsa hibe ettiler demektir. ‘Fabrika özelleştirilmedi’ dediler, kararda 8 defa özelleştirme ile ilgili ibare geçiyor. Hani özelleştirilmemişti! Bazı projelerde Katarla iş birliği yapılıyor dediler. Yüzde 49’unu satmışsın. Ne iş birliği? Tank Palet eskiydi diyorlar, 1973 yılında kuruldu. THY, Çaykur, Kayseri Şeker Fabrikası gibi daha eski fabrikalar var. Günün koşullarına uygun hale getirilip işlemeye devam ediyor. Milletin malını millete hesap vermeden satıyor bu iktidar. Satılan bu mallar babalarının malı değil” diye isyan etti.

Gurşçu ayrıca milli gelirin 2 yılda eridiğini farkın ise 156 milyar dolar olduğunu bunların hesabını sorduklarını sormaya devam edeceklerini belirtti. Gruşçu, daha sonra AKP’li yandaşlarının ve yöneticilerinin yolsuzluklarını tek tek paylaştı. “Vatandaşa gelince ‘nankörlük etme şükret’ diyen bir hükümetle karşı karşıyayız. Biz ilk seçimlerde alın terinin değerinin bütün dünyaya anlatacağız. Tefecilere giden paraları bu ülkedeki vatandaşın cebine koyacağız” diyen Başkan GrUşçu, “Biz vatandaşın hakkını savunacağız her zaman” ifadelerini kullandı.

’40 GÜN BAKAMADI’

Pandemi süreci ile ilgili ise 14 gün tam kapanma olması gerektiğini kaydeden Gruşçu, ”Vatandaşa verecekleri para kalmadı 669 milyar para toplandı. Ne işsizimize, ne vatandaşımıza bir lira verdiler. Saray esnafın fişini çekti. Esnaf entübe. İstanbul, İzmir ve Ankara kentleri içinde en çok kepenk kapatan esnaf sayısı İzmir'de ve yoğunlukla Konak'ta. Biz sölyediğimiz bize 'hadi oradan' diyorlar... Size hadi oradan...

40 yıldır vergi veren vatandaşa hükümet, esnafa 40 gün bakamadı. Küçük esnaf kepenk kapattı, AVM’ler açık kaldı. Herkes kepenk kapatıyor. Esnaf bırakmadılar. Esnaf ve çalışanları koruma paketi bir an önce hayata geçirilmeli. Esnaf bakanlığı kurulmalı, sicil affı çıkarılmalı. Biz iktidara geldiğimizde bu çalışmaları yapacağız” dedi.

Son olarak Konak’taki çalışmaları değerlendiren CHP’li Gruşçu, “Çok güzel bir süreç var. Abdül Batur örnek olan çalışmaları devam ettiriyor, Biz de destek oluyoruz. Güzel bir uyum var, olması gereken de bu zaten. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer de çok güzel işler yapıyor” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi