İZ GAZETE - CHP'li Orçun Altahan, ''Gazi Mustafa Kemal’in umut kıvılcımlarını bundan tam 100 yıl önce Samsun’a çıkıp kurtuluş mücadelesine dönüştürdüğü günden beri devam eden hoşgörü, birlik ve bütünlüğümüzü bugün de yarın da sürdürmeye devam edeceğiz. Kurtuluş Savaşı verdiğimiz sömürgeci zihniyetin uzantısı insanların alınterini, emeklerini, inançlarını kullanarak 17 yıldır iktidarı elinde tutmaktadır. İktidarını korumak için her yolu mübah gören bu zihniyet annelerin gözyaşlarını akıtmaktan geri durmamıştır.  Basını güçten yana taraf yapmış, muhalif seslerin özgürlüğünü elinden almış, haksız şekilde yıllarca hapsetmiş; toplumu etnik kimlik ve inançlar üzerinden ayrıştırmış, adalet terazisini bozmuş, halkı sindirmiş, bastırmış, siyasal kutuplar oluşturmuş ve milletimizi bezdirmişlerdir.'' dedi.

CHP'li Orçun Altanhan ''Yurttaşlarımız bu zulme son vermek için 31 Mart Yerel Seçimlerinde tepkisini göstermiştir. Yerelde aldığımız bu başarı iktidarın ayak sesleridir. Adım adım iktidara gittiğimiz bu dönemde gerçekleşecek olağan kongrelerimiz birer demokrasi şöleni havasında; ayrıştırmadan ve  ötekileştirmeden uzak gerçekleşeceğine inancımız tamdır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarısının bir adım daha ileriye taşınmasına katkı sağlayacak örgütleri daha dinamik ve üretken hale getirerek, güçlendirip; ülkemizi yönetmeye aday liyakat sahibi kadroların yer aldığı yönetimler ve komisyonlar oluşturacak özelliklere sahip cumhuriyet neferlerine ihtiyaç vardır. Bu profile sahip kişiler, partimizin öz evlatlarıdır'' diye sözlerine ekledi.

'CHP'NİN İLKELERİ DOĞRULTUSUNDA BİRLİKTELİĞİMİZ BAKİ KALACAKTIR'

Orçun Altahan sözlerini ''Örgütün Sesi İnsiyatifi iktidarın dip dalgasını yaratacak inanca sahip olan,  temelinde tüm renkleri barındıran , ayrıştırıcı anlayışa tepki koyan parti emekçileridir. Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkeleri doğrultusunda birlikteliğimiz baki kalacaktır. Bu deklarasyon, kamu gücünü bireysel siyasi ikballeri uğruna kullananlara sandıkta cevap vermeyi ilke edinmiş, 30 Kongre delegesinin ortak düşüncesidir.'' diye tamamladı.

Editör: Haber Merkezi